På App Store kan nå utviklere ha apps med ny funksjonalitet slik at man kan overraske hverandre med gaver.

Annonse


Dette har du aldri hatt muligheten til å gjøre på App Store

Likegyldig om du har hatt behovet før eller ikke, så har du aldri hatt muligheten til å gi gaver i form av “in-game”-kjøp til kamerater, barn, søsken eller hva det måtte være. Dette har vært et forbud i retningslinjene til Apple så lenge en kan huske, men nå skjer det altså endringer.

Regelendring

MacRumors har fått øye på en oppdatert tekst hvor det går fram at utviklere av applikasjoner til Apples spillbutikk kan tillate kjøp i app som gaver til andre på en annen enhet, noe som trosser regelen de hittil har hatt på plass om å ikke direkte eller indirekte tillate gaver i form av kjøp-i-app. Retningslinjene på denne delen har altså blitt endret.

Som en liten opplysning står det dessuten at gaver som er kjøpt på denne måten ikke kan byttes mot noe annet, kun refundert til den opprinnelige kjøperen. Ellers er ikke prosessen beskrevet noe særlig i detalj, da Apple selv ikke har åpnet seg direkte om endringen. Sannsynligvis blir dog utviklerne underrettet om endringen snarlig slik at de kan implementere funksjonen.

Stor inntektskilde

Det er en interessant endring fra Apple sin side som hittil tilsynelatende har vært strengt i mot det å gi gaver direkte fra applikasjoner og spill, men det ser ut til å være et tiltak for å øke inntektene fra kjøp som gjennomføres i spill på denne måten. Nylig meldte selskapet at folk har brukt over 100 milliarder dollar på “in-game”-kjøp. Det er ikke utenkelig at denne summen stimuleres ytterligere når Apple åpner for gavekjøp.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse