Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nissan Leaf med lengre rekkevidde kommer, men det er uvisst når. Nå er lanseringen utsatt enda en gang. (Ill.: Nissan)

Lansering av nye Nissan Leaf med lang rekkevidde utsatt

Vil ikke bli overskygget av skandale.

Ifølge rapportene hadde Nissan forberedt seg på å lansere en lang-distanses Leaf med batteripakke på 60 kWh på årets LA Auto Show. Nå sier den japanske bilprodusenten at de heller velger å vente litt med å vise frem denne. Utsettelsen kobles opp mot Carlos Ghosn-skandalen.

Flere utsettelser

I utgangspunktet skulle bilen lanseres i fjor, side om side ved den nye generasjonen Leaf som da ble vist fram. I stedet valgte Nissan å utsette planene den gang også, noe som ble satt i forbindelse med overgangen fra egne battericeller til outsourcing av disse.

Reuters siterer en talsperson fra det japanske selskapet som melder at Nissan nok en gang har utsatt planene om å lansere en ny Leaf med høyere ytelse for å sikre at bilen blir presentert på et tidspunkt der den får eksponeringen den fortjener.

Nissan frykter ifølge medier at skandalen med tidligere styremedlem Carlos Ghosn som tidligere i november ble arrestert for økonomiske lovbrudd skal overskygge lanseringen av den nye bilen.

Lang rekkevidde og nye battericeller

En ny versjon av Leaf med 60 kWh-batteri og omkring 360 kilometers rekkevidde har lenge vært på agendaen – ryktene skal også ha det til at denne versjonen også skal ha 100 kW-hurtiglading og nye LG Chem-battericeller samt et system for aktiv håndtering av batteritemperaturen. Det spekuleres fra flere hold at denne starter på 36 000 amerikanske dollar.

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, electric, elektrisk, long range, nissan, nissan leaf