Nissan Leaf med lengre rekkevidde kommer, men det er uvisst når. Nå er lanseringen utsatt enda en gang.

Annonse


Lansering av nye Nissan Leaf med lang rekkevidde utsatt

Ifølge rapportene hadde Nissan forberedt seg på å lansere en lang-distanses Leaf med batteripakke på 60 kWh på årets LA Auto Show. Nå sier den japanske bilprodusenten at de heller velger å vente litt med å vise frem denne. Utsettelsen kobles opp mot Carlos Ghosn-skandalen.

Flere utsettelser

I utgangspunktet skulle bilen lanseres i fjor, side om side ved den nye generasjonen Leaf som da ble vist fram. I stedet valgte Nissan å utsette planene den gang også, noe som ble satt i forbindelse med overgangen fra egne battericeller til outsourcing av disse.

Reuters siterer en talsperson fra det japanske selskapet som melder at Nissan nok en gang har utsatt planene om å lansere en ny Leaf med høyere ytelse for å sikre at bilen blir presentert på et tidspunkt der den får eksponeringen den fortjener.

Nissan frykter ifølge medier at skandalen med tidligere styremedlem Carlos Ghosn som tidligere i november ble arrestert for økonomiske lovbrudd skal overskygge lanseringen av den nye bilen.

Annonse


Lang rekkevidde og nye battericeller

En ny versjon av Leaf med 60 kWh-batteri og omkring 360 kilometers rekkevidde har lenge vært på agendaen – ryktene skal også ha det til at denne versjonen også skal ha 100 kW-hurtiglading og nye LG Chem-battericeller samt et system for aktiv håndtering av batteritemperaturen. Det spekuleres fra flere hold at denne starter på 36 000 amerikanske dollar.

Kilde:
Electrek

Annonse