Mobius Final Fantasy er blant spillene som forsvinner fra det belgiske markedet.

Annonse


Trekker Final Fantasy og Kingdom Hearts-spill fra det belgiske markedet

Du har sannsynligvis hørt om det belgiske initiativet for å soppe bruk av “loot”-bokser i spill ettersom myndighetene forbinder dette med en form for gambling.

EA var først ute

I tråd med dette har de blant annet skapt et rabalder for å få utviklerne til å imøtekomme kravene deres om å fjerne disse elementene dersom de ønsker å selge spillene sine i det belgiske markedet. Eksempelvis ble EA etterforsket i denne forbindelse med Fifa og deres bruk av digitale skattekister på Ultimate Team-modusen.

Fjerner tre spill

Nå er det Square Enix sin tur, som har besluttet å trekke tre mobilspill i Belgia etter at lovforslaget gikk gjennom tidligere i år.

Spillene det gjelder er tre gratis mobilspill som har rukket å bli relativt populære: Mobius Final Fantasy, Kingdom Hearts Union X og Dissidia Final Fantasy Opera Omnia. Spillene stenges en etter en i intervallet 30. november til 19. desember.

Annonse


Sjansespill

Den belgiske justisministeren Koen Geens uttalte at det å blande spill og gambling på denne måten og å utsette barn på denne alderen for dette er farlig for psykisk helse.

Lovforslaget gikk gjennom da myndighetene foretok en etterforskning der de konkluderte med at bruk av digitale skattekister på denne måten representerer sjansespill og at det derfor faller inn under gamblingparagrafen deres. Overtredelse av loven kan medføre fengselsstraff på opptil fem år og bøter opptil 8 800 000 euro.

Kilde:
The Verge

Annonse