Skjermkort-oppgraderingen på MacBook Pro kan være avgjørende dersom du er ute etter bra grafikkprestasjon.

Annonse


Om du nylig kjøpte en MacBok Pro burde du føle deg lurt

Du husker kanskje i en artikkel etter oktober-arrangementet til Apple der de i hovedsak viste fram nye iPad Pro og MacBook Air – vi meldte at selskapet i det stille hadde levert en liten godbit i form av en oppgradering på 15-tommerversjonene av MacBook Pro. Benchmark-tester viser at denne oppgraderingen var noe mer enn en liten godbit.

Vega-grafikk

Apple oppgraderte nemlig 2018-modellene av 15-tommer MacBook Pro med mulighet for Vega 16 og Vega 20-grafikkort der det tidligere var Radeon Pro 560X som gjaldt. I en rekke Benchmark-tester er det store forskjeller å merke.

Det er Macrumors som fremmer oversikt over tester gjennomført i det stille som viser resultatene fra en toppspekket 15-tommer med Vega 20-grafikk (for øvrig 32 GB DDR4-minne, seks kjerners i9-8950HK som kjører i 2.9GHz) som akkurat bikker 80 000 i OpenCL-score og 73 953 i Metal-score med samme konfigurasjon:

Sammenlignet med tilsvarende konfigurasjon og 560X-skjermkortet du kanskje sitter med nå dersom du har kjøpt ny MacBook Pro den siste tiden er dette en økning på en tredjedel, ettersom 560X-kortet presterte rundt 61 000 i OpenCL-testen.

Annonse


60 prosent bedre grafikk

De nye Radeon Pro Vega-kortene er kun tilgjengelige på 15-tommeren, og kommer som valgfrie oppgraderinger til 2750 og 2850 kroner hver for henholdsvis Vega 16 og Vega 20. Dyr pris å betale, men kanskje noe å vurdere ettersom Apple lover en bedret grafikkytelse på opptil 60 prosent.

Ville du ha ventet med å kjøpe MacBook Pro hvis du visste at de skulle oppgradere GPU-en? 

Kilde:
Macrumors

Annonse