Her er noen nyheter som ikke fikk særlig stor dekning i går.

Annonse


Her er alt du ikke fikk med deg fra Apples konferanse

En rekke nyheter (dårlige så vel som gode) har i det stille funnet sin vei til oss etter gårsdagens konferanse der Apple viste fram spennende oppgraderinger på Mac og iPad-frontene.

MacBook Pro oppgraderes

Selv om MacBook Pro ikke fikk noe oppmerksomhet under konferansen i går så kan det se ut som den får en liten oppgradering likevel: Apple skrev i pressemeldingen for MacBook Air at storebror Pro (begrenset til 15-tommer) får Radeon Pro Vega-grafikk fra og med neste måned. En slik valgfri oppgradering tilbyr ifølge Apple opptil 60 prosent raskere grafikkytelse.

Når det er sagt så vet man nå at nye MacBook Air har en 1.6GHz dobbelt-kjerners Core i5-8210Y Amber Lake Y-prosessor med Turbo Boost opptil 3.6GHz.

Jepp, flere adaptere

Hvis du har tenkt til å gå til anskaffelse av nye iPad Pro og er skeptisk til manglende 3.5mm-inngang så trenger du ikke frykte for det er det lommeboka di som skal: Apple selger nå en USB-C til 3.5mm-dongle på deres nettside for 9 amerikanske dollar. Adapteren funker også med MacBook som har USB-C.

Annonse


Denne overgangen skal ikke følge med i iPad-boksen, slik at du må skaffe en hvis du har intensjon om å bruke hodetelefoner med tradisjonell utforming.

I tillegg til adapteren for å overføre lyd, har Apple lansert en USB-C til SD-kortleser som de selger for 39 dollar. Denne skal fungere med Mac og nye iPad-er og kan overføre bilder og video i UHS-II-hastighet.

Apple Pencil

Andregenerasjons Apple Pencil er i matt utførelse som visstnok skal gi bedre grep, og Apple tillater at tredjepartsutviklere bestemmer funksjonaliteten knyttet til den flate kanten på pennen etter eget ønske.

En ting mange kanskje lar seg skuffe over er at den nye generasjonen Apple Pencil kun fungerer med nye iPad Pro, og at førstegenerasjons Apple Pencil ikke fungerer med nye iPad-er.

Ingen optisk bildestabilisering

Optisk bildestabilisering er ikke å finne på den nye iPad Pro (den minste modellen), noe forgjengeren hadde til stor gunst når den ble brukt til å fotografere. Dette fremgår av produktsammenligningen på Apples egne nettside. Funksjonen skal likevel være å finne på den største modellen.

En mulig årsak til denne skrotingen kan være magnetene som finnes i hundretall i den nye iPaden, selv om dette ikke forklarer grunnen til at den store modellen fortsatt kan ta bilder med optisk stabilisering.

Annet

I forkant av iOS 12.1-lanseringen var mange fornøyde med å endelig kunne utføre gruppesamtaler i FaceTime. Nå meldes det at eldre iOS-enheter i noen tilfeller ikke kan dra fordel av den nye funksjonen: for iPhone 5s, iPhone 6 og 6 Plus støtter kun gruppesamtaler med lyd og ikke bilde. Det samme gjelder for iPad mini 2, 3 og iPad Air samt iPod Touch.

En kul nyhet er at du kan bruke de nye iPad-ene til å lade iPhone gjennom USB-C. For dette trenger du naturlig nok en USB-C til Lightning-kabel.

Har du tenkt å kjøpe noen produkter som ble lansert i går?

Annonse


Annonse


Annonse