Facebook har implementert nye metoder for å avdekke narkotikasalg på plattformen deres.

Annonse


Slik stoppper Facebook narkolangere

I et ledd av å gjøre det sosiale mediet mindre attraktivt for folk som bruker det sosiale mediet til å kjøpe og selge narkotika, har Facebook implementert kunstig intelligens til å identifisere narkotikarelaterte bilder før de blir sett eller rapportert av brukere.

Oppdager narkotika

Kevin Martin i Facebook sier at deres kunstig intelligens-drevne teknologi er i stand til å oppdage innhold som inkluderer bilder av narkotika og innlegg som gir uttrykk for intensjon om salg med for eksempel pris, telefon og hvorvidt brukerne henvender folk til brukernavnene deres på andre sosiale medier der de kan ferdigstille en potensiell handel.

Martin forteller at dette gir grobunn for mer effektiv ressursbruk ettersom menneskelige moderatorer heller kan bruke tiden sin på mer avanserte oppgaver, eksempelvis å identifisere trender i narkohandlene samt finne fram til sider og grupper relatert til bruk og salg av narkotika.

Opioidkrise i USA

Facebook har den siste tiden gått i partnerskap med Twitter og Google for å motvirke den pågående opioidkrisen i USA, der det rapporteres at to millioner mennesker i landet er avhengig av opiater – landet opplevde forøvrig å ha 49 000 overdosedødsfall ifjor.

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse