Handle disse kortene for den råeste Battlefield-opplevelsen
EA har lagt ut en liste over systemkrav før lansering av Battlefield V.

Annonse


Handle disse kortene for den råeste Battlefield-opplevelsen

De som har forhåndsbestilt spillet via Origin, eller betalte for Deluxe, kan kose seg med rykende ferske Battlefield V allerede.

Vi andre må smøre oss med tålmodighet frem til 20.november, og kanskje sjekke om grafikkkortet vårt kan kjøre spillet knirkefritt? Ferske CPU-tester viser at det kanskje ikke er alle som kan kjøre dette spillet med de anbefalte 60 FPS på det grafikkkortet de har i maskinen sin.

 Tatt utgangspunkt i 1080p oppløsning

Testene tar utgangspunkt i 1080p som oppløsning, fordi det er maks ray tracing-oppløsning. Om man tvinger frem 4K-oppløsning, må ray-tracingen også følge samme oppløsning, og der er vi ikke enda, langt ifra – kanskje om fem år?.

Uansett: i august ble det rapportert fra Nvidia’s Gamescom RT at selv RTX2080 Ti hadde utfordringer med å opprettholde en FPS på 60 ved 1080p. 

Annonse


RTX2080 Ti sliter med å opprettholde målet om 60 FPS, noe som innebærer at ray tracing virkelig er krevende for grafikkortet, men det er også viktig å huske på at Dice har masse å gjøre med optimalisering, og at den første testen ble snekret kjapt sammen.

Til sammenligning klarer kortet 100 FPS uten ray tracing, med alt på maks og 1440p. Det er våre erfaringer (se under).

Det er mye mer kraft å hente ut av 2080 ti

Det er også slik at Dice har tonet ned sin RTX-implementering for å la RTX2080 og 2070 hente seg inn, alternativt at videre utvikling av driverne og RTX- vil la kortene kjøre RTX med høyere bildeoppdatering. Det ser vi på som svært sannsynlig, og vi vil ikke bli overrasket over en forbedring på over 20 prosent.

Begge forbedringene vil kunne gi samme effekt, nemlig at belastningen på kortene blir mindre og dermed muliggjør RTX over 60 fps. I tillegg kan man håpe på økt valgfrihet når det gjelder skalering av oppløsning og at spillere med mer normale lommebøker kan glede seg over disse effektene. Vi håper det lar seg gjøre, og kan trolig forvente et svar innen få uker. 

Se oss spille Battlefield V med 2080 ti og alt på maks med høy bitrate:

AMD bedre i mellomklassen

Utover dette er det få overraskelser i denne testen, men et interessant poeng er at AMDs GPU-erholder seg ytelsesmessig godt sett imot Nvidias motstykker på samme prisnivå når det gjelder de dyreste modellene, samtidig som AMD på mellomklassekortene trekker det lengste strået.

Sammenligner man for eksempel Vega 64 med GTX 1080 eller RTX2070 ser man at kortet holder tett følge, mens RX580 nok slår 6GB-versjonen av GTX1060 både på 1080p, 1440p og på 4K oppløsning.

Tester tidligere i år viste at  AMD’s RX580 lå godt an imot GTX1060 og den ledelsen ser det ut til å ha beholdt. Når det er sagt klarer faktisk billigere og eldre kort som GTX960, GTX1050 Ti og 4GB-versjonen av RX560 ut til å klare 40 fps på 1080p. Battlefieldserien har over tid vist seg å være spillbar selv på billigere og eldre utstyr og det ser det ut til at de opprettholder også nå. Dette basert på nevne oppløsning 1080p, som ifølge Steams egen hardware-undersøkelse er den desidert mest utbredte oppløsning i dag. ​

 

Kilde:
Extremetech

Annonse


Annonse


Annonse