Her er to telefoner med og uten skjermfeilen på nye Huawei Mate 20 Pro.

Annonse


Huawei Mate 20 Pro plages av irriterende skjermfeil

På diverse forumer florerer det tilfeller der Mate 20 Pro-eiere melder fra om at skjermen viser rare, grønnaktige fargenyanser under mørke omgivelser eller når telefonen har en mørk bakgrunn. Den kinesiske telefonprodusenten har enda ikke uttalt seg bekreftende overfor feilen.

Fargemisdannelser

Tilfellene der folk opplever denne skjermfeilen ser ut til å korrelere med lysforholdene, og det rapporteres at feilen ser ut til å forverres med tiden. Det spekuleres i at feilen skyldes limet som er brukt på skjermen, men dette har så langt blitt avkreftet av den lille korrespondansen Huawei har hatt med kundene.

En forumadministrator i den britiske avdelingen deres har skrevet at fargene skyldes telefonens fleksible skjerm og at fargene oppstår kun under spesielle forhold:

Annonse


“Mate 20 Pro bruker en industriledende fleksibel OLED-skjerm med spesiell design for en forbedret visuell opplevelse og holdekomfort. Dette kan føre til en liten misfarging fra spesielle vinkler.”

Forumsjefen anbefaler at man tar telefonen til et autorisert servicesenter dersom feilen går utover vanlig bruk.

Forskjellige skjermprodusenter

Fra de ulike meldingene der feilen er representert, går det fram at kun telefonene med OLED-skjerm produsert av LG viser grønnfargen, og at enhetene som har BOE-produsert OLED-skjerm ikke plages av feilen.

Her til lands skal flere ha mottatt nye enheter fordi deres opprinnelige opplevde skjermtrøbbel, og i Finland har Huaweis markedsdirektør gitt klart uttrykk for at kunder som opplever problemet får ny telefon på stedet.

Har du opplevd problemet med din Mate 20 Pro? Si gjerne i fra til oss i kommentarfeltet.

Annonse