SNIKTITT: iPad Pro 12.9
iPad Pro 12.9 er utrolig maskinvare som holdes tilbake av iOS 12.

Annonse


SNIKTITT: iPad Pro 12.9 – utrolig maskinvare stoppes av leke-OS

Siden lanseringen i går har vi gjort oss opp noen meninger om helt nye iPad Pro 12.9 som i år virkelig er stor-oppdatert maskinvaremessig.

Massevis av kraft pakket inn i et lekkert og smart design

Et nytt design har Apple smykket sitt nyeste og største brett med, i tillegg til FaceID først introdusert i iPhone X.

Det er haugevis med kraft og finne også, takket være A12X-brikken, en oppgradert versjon av A12 Bionic-brikken som er å finne i Xs og Xs Max.

Artikkelen fortsetter.

Annonse


Annonse:

A12X gir deg masse kraft, men hva kan du egentlig bruke all kraften til når iOS 12 er så begrensende?

iPad Pro 12.9 er kjappere enn Surface Pro 6 med åttende generasjon Intel i5 CPU og Huawei sin med i7, for ikke å snakke om nye MacBook Air som har en svært strømsnill CPU, og ditto dårlig ytelse.
iPad Pro 12.9 er kjappere enn Surface Pro 6 med åttende generasjon Intel i5 CPU og Huawei sin med i7, for ikke å snakke om nye MacBook Air som har en svært strømsnill CPU, og ditto dårlig ytelse. Legg merke til at en-kjerne-ytelsen er nærmest identisk med MacBook 12 fra 2015. (Ill.: ITavisen)

iOS 12 setter en effektiv stopper for moroa

Men hvem er denne flotte maskinvaren for, egentlig? Grunnen til at jeg spør er at iOS 12, som jo er bedre på multitasking enn 10, fremdeles er alt for enkel, for å kunne ta over for en ekte bærbar. Det er ingen mus-støtte, det er ingen styreflate, og tastaturet kan ikke brukes til alt – man  “kladde” på skjermen.

Vi kommer tilbake mer flere meninger om dette i den komplette testen.

12.9 og 10.5
12.9 og 10.5 (Ill.: ITavisen)

Hvorfor ingen FaceID på nye MacBook Air?

Apple har altså utstyrt denne med et panel på 12.9″, det føles bare ikke sånn. Årsaken er kuttede rammer og FaceID uten busslomme (som nevnt tidligere tror vi dette er fremtiden til iPhone neste år). Woho! Bra jobba, folkene som driver med maskinvare og design hos Apple.

Artikkelen fortsetter.

SNIKTITT: MacBook Air – hvorfor tok dette så lang tid?

Jeg tester brettet med det nye “Smart Keyboard Folio” som er laget for det nye brettet. Dette er både deksel og tastatur, og kan stille opp iPad-en i to forskjellige stillinger. Like fleksibel som Surface, som er trinnløs, er den langt ifra, men det er en fin forbedring og tastene er bedre.

iPad-en ser virkelig futurisitsk ut når man kobler på tastaturet: det er nemlig bare en stor og herlig skjerm og skimte, og man føler seg klar til å erobre verden… til man husker enheten kjører iOS.

Om Apple gir denne et annet OS (padOS?), eller oppgraderer iOS 13 kraftig for å dra nytte av kraften og skjermarealet, først da vil Windows-bærbare ha noe å frykte.

To vinkler gjør det mulig å jobbe mer komfortabelt.
To vinkler gjør det mulig å jobbe mer komfortabelt.
To vinkler gjør det mulig å jobbe mer komfortabelt.
To vinkler gjør det mulig å jobbe mer komfortabelt. (Ill.: ITavisen)

Pencil 2 er en legitim god oppgradering

Pencil 2 er i år mye smartere grunnet to ting: den festes med magnet på toppen av brettet. Da kobler den seg først til brettet og lades. Genialt.

Apple ble litt latterligjort av at man måtte dytte inn første-generasjon Pencil inn i Lightning-inngangen (som jo ikke er å finne på denne. USB C for alle pengene, endelig. iPhone neste år håper vi?) for å lade. Det er det altså slutt på denne gang, og det vil gi designere og tegnere mer sjelero.

Jeg tror jeg skal avslutte sniktitten med det, altså det faktum at dette brettet, med iOS 12, er en drøm for tegnere og kunstere, mens de av oss som gjør mer kjedelig kontorarbeid som skriving og e-post, er langt mer effektive på en hvilken som helst bærbar.

Vi kommer med en sniktitt på nye MacBook Air om ikke så lenge, så følg med!

To vinkler gjør det mulig å jobbe mer komfortabelt.
12.9″ pakket inn i et lekkert og smart design med FaceID. (Ill.: ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse