Apples MacBook Air-maskiner ble en gigasuksess etter lanseringen i 2010 og årene senere.
Så muligheten
Maskinen ble lansert da Windows-bærbare fremdeles hadde visse kvalitetsproblemer, for å si det sånn.
Dvale fungerte ikke så bra, batterilevetiden så som så og berøringsflatene var som regel elendige. Derfor så Apple sitt snitt, og lanserte Air (den første modellen var veldig dyr og underdimensjonert ytelsesmessig, men senere versjoner ble litt av en “folkemaskin”), en maskin som hadde en utmerket berøringsflate, god batterilevetid og lang dvaletid som alltid fungerte bare ved å klappe maskinen sammen.
Men mye har skjedd siden den gang, og det finnes en haug svært gode Windows-maskiner som er vel så gode som MacBook-serien.
Annonse
SNIKTITT: iPad Pro 12.9 – utrolig maskinvare stoppes av leke-OS
Det var lett å imponere tidlig 2010 – ikke i 2018
Det er derfor et langt tøffere marked entrer nå som de endelig, etter veldig mange år, har klart å servere en MacBook Air med en oppløsning (Retina Display) som er konkurransedyktig per 2018: 2560 x 1600. Oppløsningen er den samme som syltynne MacBook 12, men dette panelet kan vise 48 prosent flere farger.
Artikkelen fortsetter.

Vi har ikke hatt nok tid til maskinen for en komplett anmeldelse, vi må teste mer, men en ting kan vi stadsfeste med en gang for de av dere som har mislikt tastaturene på Apples MacBook-serie noen år.
Joda, det er fremdeles «butterfly»-taster (tredje generasjon), men de er langt mer behagelige enn MacBook 12 fra 2015 med tilfredstillende klikking og dypere taster (det føles i det minste sånn) sammenlignet med forrige generasjon.
Vi syntes ikke tastene på MacBook 12 var så ille den gang vi anmeldte maskinen i april 2015, men etter å ha testet blant annet Huawei MateBook X (fremdeles vår favoritt-laptop), merkes det hvor langt konkurrentene har kommet.


Vi hadde aldri trodd vi skulle mene dette, men vi savner berøringsskjerm på MacBook Air!
Årsaken er at jeg bruker masse tid i WordPress. Det er mange tekstfelt og bildefelst som skal fylles med tekst, og det er rett og slett bare mye kjappere og trykke på tekstfeltet som skal fylles, enn å «tabbe» opp og ned. Jeg bruker dette hele tiden på MateBook-en.
En annen ting som mangler er FaceID – i stedet har Apple utstyrt denne med TouchID. Det er jo helt greit, men at den ikke er på par med nye iPad Pro på dette området føles rart og gammeldags.

Med andre ord er det også masse ramme, mye mer enn Huaweis maskin (jeg ikke klarer å slutte å skrive om).
Maskinen har en 7W åttende generasjon Intel Core i5 (det finnes ingen i7-variant, men man kan utstyre den med 16GB RAM, som i modellen vi tester). Forrige generasjon MacBook Air var utstyrt med 15W Intel CPU-er, så de hadde mer kraft, men ditto mindre batterilevetid enn Apple lover denne leverer: 12 timer surfing og 13 timer med iTunes filmtitting.
Ytelsen er langt fra på topp i denne, og veldig nærme MacBook 12 fra 2015 når det kommer til enkjerne-ytelse. Heldigvis er den langt kjappere i praktisk bruk:

Foreløpig konklusjon
Vi trenger mye mer tid med maskinen, ikke minst for å finne ut hvor bra batterilevetiden er. Det er viktig på en lavytelses-maskin som dette.
Om batterilevetiden er svært god, kan dette helt sikkert være et godt kjøp, men mangelen på FaceID, store rammer, et tastatur som kanskje ikke er for alle og en ytelse som kanskje ikke er helt der, gjør oss noe skeptiske.
Merk at denne heller ikke er vifteløs som Surface Pro 6:
Annonse