Telegram må betale bot i Russland
Telegram må finne seg i å måtte betale 10 000,- Euro i bot til russiske myndigheter.

Annonse


Telegram må betale bot til russiske myndigheter

Den populære meldingstjenesten må godta boten som er utstedt av russiske myndigheter. En klage fra selskapet ble avvist av den russiske domstolen.

Ville ikke utlevere krypteringsnøkler

Grunnen til at selskapet fikk bot er at den russiske etterretningstjeneten, FSB, ikke fikk hjelp av Telegram til å kunne lese krypterte meldinger. Enden på visa var at Telegram fikk utstedt en bot på 10 000,- euro.

På grunn av Telegrams krypteringsløsninger er tjenesten blitt populær blant opposisjonelle i flere land. Den russiske etterretningstjenesten antar at også terrorister benytter seg av tjenesten.

Ville ikke rette seg etter pålegg fra retten

I mars besluttet domstolen i Moskva at Telegram måtte gi ut krypteringsnøklene til FSB – noe som Telegrams grunnlegger Pawel Durow motsatte seg. Som svar på dette bestemte den russiske føderale myndigheten Roskomnadsor seg for å blokkere rundt regnet 16 millioner IP-adresser.

Annonse


Etter denne avgjørelsen flyttet Telegram sine tjenester til servere utenfor Russland.  Dette første til store protester, men som følge av flyttingen kan Telegram fortsatt brukes som før i Russland.

Kilde:

Heise.de

Annonse


Annonse


Annonse