Ytelsesadministering til enda flere iPhones etter iOS-oppdatering
Nå finner også eiere av iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X ytelsesadministrering på sine telefoner.

Annonse


Derfor kan nye iPhone-modeller nå bli tregere etter bruk med iOS 12.1

Etter seks uker med betatesting kunne Apple i går endelig lansere iOS 12.1.

Som det fremgår av lanseringsdetaljene utvides Apples ytelsesadaministreringsfunksjon til å også gjelde iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

Mindre merkbart for nyere telefoner

Apple har på deres sider om iPhone-batteri og -ytelse bemerket at ytelsesadministreringen for disse enhetene “kan være mindre merkbar grunnet det mer avanserte designet for maskinvare og programvare”.

Ytelsesadministrering ble mulig fra og med iOS 10.2.1, men var begrenset til iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Annonse


Mer presis ytelsesadministrering

I desember i fjor meldte Apple at designet til iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X ville tillate en mer presis ytelsesadministrering som skulle hindre at telefonen skrudde seg av uventet.

Grunnen til at Apple har implementert en ytelsesadministreringsfunksjon er at lithium-ion-batterier har en begrenset levetid. Når batteriet blir eldre vil dets evne til å holde på strømmen bli stadig dårligere.

Et gammelt batteri vil i tillegg ha økt impedans, noe som betyr at batteriets evne til å plutselig kunne levere en stor mengde strøm blir dårligere. Om impedansen er for høy vil ikke batteriet kunne levere nok strøm når telefonens komponenter krever det, og da slår telefonens sikkerhetsmekanismer inn og slår av telefonen.

Dette syntes ikke iPhone-brukerne at var noe kjekt, og følgelig kom Apple på banen med fiksen som inkluderte ytelsesadministering i 2017.

Ytelsesadministreringsfunksjonen kan bli slått av i telefonens innstillinger under valget for batteri.

Kilde:

MacRumors

Annonse