Huaweis nye topptelefon er uten tvil veldig fin å se på.

Annonse


SNIKTITT: Huawei slår til igjen med sin nye topptelefon

Mange måneders rykteflom er endelig over, og vi vet nå endelig hvordan Huaweis nye flaggskipstelefon Mate 20 Pro er.

Premiumtelefon

Førsteinntrykket man får når man åpner eska og tar i telefonen er at det er snakk om en premiumtelefon. Med avrundede skjermkanter kan man nesten bli narret til å tro at det er snakk om en Samsung- telefon – spesielt med tanke på at telefonens forside nesten bare er skjerm, og det faktum at den ikke har noen fysisk hjemknapp.

Det er imidlertid ikke utseendet som er det mest oppsiktsvekkende med telefonen. Huawei har stappet den med nye funksjoner, og sammenliknet med suksesstelefonen P20 Pro er det meste blitt forbedret.

Tre kameraer og supervidvinkel

Når man ser telefonens bakside oppdager man fort det iøynefallende kameraoppsettet. I motsetning til P20 Pro der kameraene var plassert i en loddrett rekke, er kameraene nå plassert i et kvadrat og ser ut som en terning med fire øyne. Hva kameraene angår har Huawei denne gangen inkludert et skikkelig vidvinkelkamera, men til gjengjeld har de droppet monokromkameraet. Vi kommer med en fyldigere gjennomgang av kameraet/kameraene i vår test av telefonen.

Annonse


Veldig lett å få øye på kameraene på baksiden av denne telefonen. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Biometrisk lås

Som tidligere nevnt er det ikke en eneste fysisk knapp på forsiden av telefonen. Ei heller er det noen fingeravtrykkssensor på baksiden. Hvor har denne blitt av? Jo, den er bygget inn i skjermen! I tillegg er det mulig å låse opp telefonen med ansiktsgjenkjenning. Førsteinntrykket så langt er at begge deler fungerer bra.

Det som flere nok vil si at er mest spennende med telefonen er Kirin 980 – 7 nm-SoC-en som ble avduket på IFA-messen i august. Huawei har vært veldig frampå med tanke på chipens AI-evner og spillytelse. Vi kommer tilbake til dette punktet i vår test av telefonen senere.

Stort batteri og kompislading

Telefonens batterikapasitet er på 4 200 mAh. Denne lades opp med den inkluderte 40W-SuperCharge-laderen. I følge Huawei lades telefonen opp 70 prosent innen 30 minutter. Det mest spesielle er at du kan bruke telefonen som et trådløst nødbatteri. Ja, du leste riktig. Har du en annen telefon som støtter trådløs lading, kan du lade denne ved hjelp av Mate 20 Pro.

Akkurat som P20 Pro er det heller ikke i denne telefonen noen minijack-utgang. Det følger imidlertid med en adapter slik at de som enda bruker hodetelefoner med kabel kan koble disse til telefonen.

P20 Pro til venstre og Mate 20 Pro til høyre. (Ill.: Andreas Haldorsen)

Proprietær minnekortløsning

Det som vi imidlertid ikke er så begeistrert over er at telefonens lagringsplass kun kan utvides ved hjelp av Huaweis proprietære Nano Memory Card. Dette kortet er like stort som et nano-SIM-kort. Om man velger å utvide lagringsplassen på telefonen, må man samtidig fjerne SIM-kort nummer 2. At lagringsplassen (som i vårt tilfelle er på 128 GB) kan utvides er utvilsomt positivt, men løsningen er ikke akkurat formidabel.

Android 9

Mate 20 Pro kommer utstyrt med EMUI 9.0 som er basert på Android 9 Pie. Følgelig får du med Android 9-funksjoner på kjøpet. Blant annet skal den forbedrede AI-en sørge for at batteriet varer lengre. Så langt føles EMUI 9.0 mer «snappy» enn tidligere, men vi tviler på at det er nok til at folk velger å gå for Huaweis stock-launcher.

Vi kommer tilbake senere med en test av telefonen, men førsteinntrykket vi sitter med så langt er at Huawei virkelig har overgått seg selv, men med en pris på rundt 9 500,- kroner skulle det nesten bare mangle.

Er det noe med telefonen du synes at vi bør sjekke ut nøyere? Fortell oss i kommentarfeltet under!