Intel stiller seg bak omstridt Core i9-ytelsestest.
Intel kritiseres for testmetodene.

Annonse


Intel stiller seg bak omstridt Core i9-ytelsestest

Mandag denne uken introduserte Intel en ny generasjon med Core-prosessorer med flaggskipet Core i9-9900K i front.

Omstridt testing

Selskapet la selvsagt frem resultater fra ytelsestester som blant annet viste at i9-9900K knuste AMDs nærmeste konkurrent, Ryzen 7 2700X. Dog er det flere som reagerer på testene som ble utført av Principled Technologies på oppdrag fra Intel.

Nettstedet Techspot påpeker flere detaljer fra testene som muligens bidro til at de gikk i favør Intels nye i9-brikke. Blant annet benyttet Principled Technologies ulik kjøleløsning på de to prosessorene, kun minnet på Intels løsning ble overklokket og Ryzen-prosessoren ble satt i en modus som halverte antall tilgjengelige kjerner til fire, skriver nettstedet.

– Verdens beste spillprosessor

Tom’s Hardware spurte Intel om en kommentar til dette, hvorpå selskapet svarte at de stiller seg bak testene:

Annonse


– Vi er dypt takknemlige for arbeidet til testfellesskapet og forventer at det vil dukke opp flere tester av Core i9-9900K i løpet av de kommende ukene som viser at det er den beste spillprosessoren. Principled Technologies gjennomførte de første testene ved å bruke systemer som er konfigurert til å vise CPU-ytelsen og har publisert konfigurasjonene som ble brukt. Dataene samsvarer med det vi har sett i våre laboratorier, og vi ser frem til å se flere tester fra tredjepartstester i de kommende ukene, sier en talsperson for Intel overfor Tom’s Hardware.

 

Kilde:
Tom’s Hardware

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse