- MacBook Pro har en sikkerhetssvakhet ingen snakker om.

Annonse


– MacBook Pro har en sikkerhetssvakhet ingen snakker om

Helt siden den første MacBook (12 tommer) ble lansert i 2015, har Apple skiftet vekk fra MagSafe til USB-C-lading på PC-ene sine. ZDNets David Gewirtz mener dette utgjør en stor sikkerhetsrisiko.

– Et sikkertsproblem

I en kommentar på ZDNet skriver Gewirtz hvorfor han mener dette er en seriøs sikkerhetsutfordring som ingen snakker om. Kort oppsummert handler det om at MagSafe-kontakten kun var for lading, men USB-C også kan brukes til dataoverføring.

“For å lade maskinen må man koble til en kontakt som kan sende data. Du har ikke noe valg. For Apple, et selskap hvis fokus på sikkerhet har vært et av salgsargumentene i flere år, er dette kortsynt, potensielt omdømmeødeleggende og en farlig avgjørelse”, skriver han i kommentaren.

En av sikkerhetsutfordringene er massedistribusjon av PC-er i selskaper og i myndighetene ved at alle enheter som lades via en kontakt som også kan brukes til dataoverføring, er utsatt.

Annonse


Gewirtz drar også sammenlikninger med hvordan det er i mobilbransjen – alle enhetene lades via en kontakt som kan overføre data.

“Fra et sikkerhetsståsted kan trådløs lading være en betydelig sikrere løsning, fordi man kan lade enhetene uten å koble til den datakompatible kabelen.”

– Kjøp kabler fra selskapet

Så hva mener Gewirtz man må gjøre for å holde seg sikker? Først og fremst anbefaler han å kjøpe kabler direkte fra Apple.

“Så lenge selskapet følger med på forsyningskjeden, kan man være forholdsvis sikker på at man er trygg”, skriver han.

For telefoner anbefaler han også kjøpe kabler direkte fra selskapene, i dette tilfellet Apple.

“Kast ut de importerte adapterne uten merke og kjøp adapterne fra selskapet som lager telefon.”

Hva tenker du om Gewritz bekymringer rundt USB-C-lading?

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse