iPhone Xs og Max klarer ikke lade
Spesielt Xs Max har problemer med å lade når den er i dvalemodus og lades med kabel. iOS 12.1 retter feilen.

Annonse


iPhone Xs og Max klarer ikke lade

Igjen er det problemer med nye iPhone-modeller.

Må vekkes fra dvale for å lade

WiFi-problemene mange opplever, med dårlig båndbredde-ytelse og plutselige avkoblinger, er ingenting nytt: det har vi opplevd på nye iPhone tidligere, og så også første dag med iPhone Xs Max.

Men et annet rart problem er nå oppdaget ettersom flere og flere får sine enheter: de nekter å lade via Lightning-kabel. Ja, du leste riktig: en mobil til over 10 000 kroner lader ikke før man vekker den fra dvale.

Det ser ut til at Xs Max er mer rammet

Når man plugger inn en iPhone for å lade den gjør den tre ting: vekker skjermen, lager en liten lyd og batteri-ikonet indikerer lading. Så er ikke tilfellet på spesielt Xs Max og visse iPhone Xs-modeller, som faktisk må vekkes fra dvale for at disse tre tingene skal skje. Det er også andre rapporter om at enheten starter å lade, men igjen slutter etter at den har vært i dvale litt.

Annonse


Vi har testet vår Xs Max, og den lader både trådløst og med Lightning-kabel uten problemer, selv etter at den har vært i dvale. Veldig merkelig.

Se hva iPhone Xs tåler med og uten deksel

Om dette ikke er et programvareproblem, har Apple et stort problem

Vi, som Unbox Therapy, regner med at dette er et programvareproblem (kunder som har fått nye enheter har fremdeles problemet, noe som styrker teorien), men at Apple enda ikke har erkjent problemet ovenfor kundene sine, og ikke minst det faktum at dette er en pinlig feil.

De må jo ha oppdaget dette under testing? Vi tipper de gjorde det, jobber med en feilretting, og fant at de bare måtte lansere for så å hanskes med problemet etter lanseringen.

Dette er dessverre ofte rutinene til store selskap som ikke ønsker å utsette en stor-lansering, men Apple er et selskap som liker å se på seg selv som en premium-merkevare, og dette er ikke en premium opplevelse ut av esken-opplevelse de er så stolte av å levere.

Vi ønsker å høre fra deg med Xs eller Xs Max – har du merket dette?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse