Facebook bruker brukernes tofaktor-telefonnumre for målrettet annonsering.
Facebook bekrefter Gizmodos funn.

Annonse


Facebook bruker brukernes tofaktor-telefonnumre for målrettet annonsering

Har du satt opp tofaktorautentisering (2FA) på Facebook? Da er det stor sjanse for at telefonnummeret du bruker benyttes til å levere målrettet annonse.

Bekrefter bruk av telefonnumre

Det bekrefter Facebook etter Gizmodo tidligere denne uken avslørte at det sosiale mediet gir brukernes telefonnumre til annonsører. Overfor TechCrunch sier Facebook følgende:

– Informasjonen brukere oppgir benytter vi for å levere en bedre og mer personalisert opplevelse, inkludert annonser, på Facebook. Vi er tydelige om hvordan vi bruker informasjonen vi samler inn, inkludert kontaktinformasjon som personer laster opp eller legger til egne kontoer. Du kan når som helst kontrollere og slette kontaktinformasjonen du har lastet opp.

Kan benytte en annen løsning

Facebook opplyser til TechCrunch at brukere kan benytte ikke-telefonnummerbasert 2FA hvis de ikke ønsker å utlevere sine numre, men i stedet velge den appbaserte løsningen.

Annonse


Personer som i god tro har opplyst telefonnummeret sitt da de satt opp tofaktor-autentisering i Facebook, kan bli overrasket over å høre at nummeret også brukes til målrettet annonsering.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse