EU gir Apple tommel opp - får kjøpe Shazam.
Shazam blir en del av Apple.

Annonse


Endelig godkjent: Apple kjøper Shazam

I desember annonserte Apple planene om å kjøpe opp musikkgjenkjenningstjenesten Shazam. Frem til nå har Apple ventet på godkjenning for å fullføre oppkjøpet ettersom EU-kommisjonen måtte vurdere det. Norge var et av landene som ba EU granske oppkjøpet.

Kan gjennomføre oppkjøpet

Nå er vurderingen ferdig og EU-kommisjonen har gitt Apple grønt lys til å gjennomføre oppkjøpet av Shazam. I en uttalelse sier Margrethe Vestager, EU-kommisjonær, følgende:

– Etter en grundig analyse av Shazams bruker- og musikkdata har vi kommet frem til at Apples oppkjøp ikke vil påvirke konkurransen i markedet for digital musikkstrømming. Data er viktig i den digitale økonomien. Vi må derfor gjennomgå hver transaksjon grundig når det gjelder viktige data, dette inkluderer de som potensielt sett er kommersielt sensitive.

Er trolig verdt 400 millioner dollar

Ifølge rapportene har avtalen en verdi på 400 millioner dollar.

Annonse


Dette uttalte Apple i forbindelse med oppkjøpet i fjor:

«Vi er begeistret over at Shazam og det talentfulle teamet deres vil bli en del av Apple. Siden lanseringen av App Store, har Shazam konsekvent rangert som en av de mest populære appene til iOS.

I dag brukes den av hundrevis av millioner mennesker rundt om i verden, på tvers av flere plattformer.

Apple Music og Shazam er en naturlig passform, og deler en lidenskap for musikkoppdagelse og leverer gode musikkopplevelser til brukerne. Vi har spennende planer på gang, og vi gleder oss til å flette inn Shazam etter godkjenning av dagens avtale.»

Hva syns du om at Apple kjøper Shazam?

 

Kilde:
Reuters

Annonse