Shazam kan bli kjøpt opp av Apple, noe som potensielt betyr at appen forsvinner og hele tjenesten blir bakt inn i Siri.
Shazam kan bli kjøpt opp av Apple, noe som potensielt betyr at appen forsvinner og hele tjenesten blir bakt inn i Siri.

Annonse


Apple har kjøpt Shazam

Det ryktes at Apple er interesserte i å handle Shazam for 400 millioner dollar.

Oppdatert, 18:25:

Nå er det altså offisielt: Apple har handlet Shazam. Det er ukjent for hvor mye, men det skal være snakk om rundt 400 millioner dollar.

Dette forteller Apple om handelen:

Annonse


“Vi er begeistret over at Shazam og det talentfulle teamet deres vil bli en del av Apple. Siden lanseringen av App Store, har Shazam konsekvent rangert som en av de mest populære appene til iOS.

I dag brukes den av hundrevis av millioner mennesker rundt om i verden, på tvers av flere plattformer.

Apple Music og Shazam er en naturlig passform, og deler en lidenskap for musikkoppdagelse og leverer gode musikkopplevelser til brukerne. Vi har spennende planer på gang, og vi gleder oss til å flette inn Shazam etter godkjenning av dagens avtale.”

Shazam har vært en del av Siri siden 2014 og iOS 8
Tjenesten, som mange av dere har vært borti (de startet opp helt tilbake i 1999), gjør det mulig å finne ut hva du ser eller lytter til ved at appen snapper opp noen sekunder lyd.

Tjenesten blir trolig enda mer baket inn i Siri, som lenge har hatt mulighet til å identifisere musikk nettopp grunnet Shazam, men et oppkjøp av Shazam vil gjøre Apples personlige assistent trolig enda bedre til gjenkjenne (kanskje et oppkjøp samkjøres med lanseringen av smart-høyttaleren HomePod med nettopp Siri), og muligens luker Apple bort den selvstendige appen om de handler dem.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse