Tesla: - Apple har 100 ganger mer penger enn oss.
Tesla kommenterer påstandene om at ansatte melder overgang til Apple.

Annonse


Tesla: – Apple har 100 ganger så mye penger som oss

Ifølge tall fra LinkedIn har 46 personer fra Tesla meldt overgang til Apple, skriver CNBC. Tallet er trolig enda høyere.

Apple har hentet titalls med Tesla-ansatte

“Så langt i år viser LinkedIn-data at Apple har ansatt minst 46 personer som jobbet i Tesla før de ble en del av forbrukerelektronikkgiganten. Åtte av disse var ingeniørlærlinger”, skriver nyhetsmediet og legger til at de ansatte blant annet var ingeniører som jobbet med:

Tesla Autopilot, kvalitetssikring, drivverk, mekanisk design og fastvare.

Flere av de ansatte skal ha gått direkte fra Tesla til Apple, mens andre skal ha blitt avskjedige innen de startet hos iPhone-produsenten.

Annonse


– De har råd til å betale mer

CNBC har vært i kontakt med flere nåværende og tidligere Tesla-ansatte som sier de opplevde at moralen blant de ansatte sank etter Doug Field, tidligere toppingeniør i Tesla, forlot selskapet til fordel for nettopp Apple. Andre sier at det var mange som frivillig forlot bilprodusenten før Field meldte overgang.

Overfor nettstedet avviser Tesla disse påstandene og sier at frivillig avgang har falt med en tredel de siste 12 månedene. I tillegg sier selskapet at de nylig har hentet ansatte fra nettopp Apple samt andre bedrifter.

– Vi ønsker dem lykke til videre. Tesla er den harde ruten. Apple har 100 ganger så mye penger som oss, så selvsagt har de råd til å betale mer. Vi kjemper ekstremt vanskelige slag mot bilselskaper som har forskanset seg og som lager 100 ganger flere biler enn det vi gjorde i fjor, så selvsagt er det hardt arbeid, sier en talsperson for Tesla overfor CNBC.

Apple har så langt ikke uttalt seg.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse