Derfor bytter mobilbrukere fra iOS til Android og andre veien
Har du planer om å hoppe fra Android til iOS, eller andre veien? Og i så fall: hvorfor?

Annonse


Derfor bytter mobilbrukere fra iOS til Android og andre veien

PCMag spurte 2500 personer hvorfor de byttet mobil-OS.

Derfor bytter folk mobil-OS

18 prosent av de spurte buttet fra Android til iOS, mens kun 11 droppet iOS for Android. Hva er så grunnen til byttet? 47 prosent svarte at de valgte iOS i stedet for Googles OS fordi iPhone- og iPad OS-et gir dem en bedre brukeropplevelse, mens 25 prosent svarte at kamera og design er ting Apple gjør bedre.

Hva med de som byttet til Android? hele 29 prosent av dem byttet fordi Android er billigere (kun 11 prosent av de som skiftet til iOS gjorde det av samme grunn), mens andre grunner er bedre funksjoner, brukeropplevelse, bedre app-utvalgt, kjappere oppdateringer (vi regner med det menes oppdateringer av appene) og bedre kundeservice (der har iOS-folket kun 3 prosent).

Pris er viktig

Alt handler ikke om OS, spesielt ikke for den jevne bruker, da er det mer totalinntrykket som bestemmer, som et hvilket som helst annet produkt.

Annonse


Pris er viktig for 33 prosent av de spurte, mens 26 prosent synes at merkevare veier tungt. 19 prosent forklarte at valget av OS-et er viktigste moment når de velger mellom iOS og Android.

Mange vil ha ny

Selv om mobilmarkedet er temmelig mettet i og med at alle har en, er oppgraderingsvilligheten fremdeles til stede:

34 prosent svarte at de skal kjøpe en ny mobil når kontrakten opphører hos mobiloperatøren, mens kun 17 prosent svarte at de kommer til å handle en ny mobil kun om de knuser panelet på sin nåværende.

 

Kilde:
PCMag

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse