Ingen handler med Amazon Alexa
Brukere av Amazon Alexa bruker ikke Alexa til å netthandel.

Annonse


Ingen handler med Amazon Alexa

Tall fra The Information viser at det er tilnærmet ingen som bruker Amazon Alexa til å handle på nett. Av rundt 50 millioner Alexa-brukere, var det bare 100 000 som handlet noe ved bruk av stemmestyring.

Brukes til musikk, ikke til netthandel

Amazon Echo og andre Alexa-enheter brukes som regel til å høre på musikk, be om værmelding og til å sette tidtakere. Det må likevel antas at Amazons motivasjon for å satse på teknologien er at brukerne ender opp med å handle mer fra dem.

Vi kan se en visse nytte i å kunne bestille dagligvarer ved bruk av stemmestyring. Om man skal handle seg hodetelefoner, PC-deler eller møbler, vil man som regel ønske å lese spesifikasjoner og se bilder – og da blir løsninger som Amazon Alexa valgt bort.

Alexa kan selge håndverkertjenester

Alexa er en veldig populær smartassistent. Selv om det ikke blir gjennomført spesielt mange kjøp gjennom plattformen, blir Alexa-enheter, som Amazon Echo, ofte brukt med abonnementtjenester som Spotify. I tillegg vil man i fremtiden kunne be Alexa ringe opp tjenestetilbydere – som rørleggere eller elektrikere.

Annonse


Avslutningsvis skriver The Information at rundt en million brukere har forsøkt å handle gjennom Alexa, men at bare 100 000 har endt opp med å kjøpe noe.

Kilder:

The Information
TechCrunch

Ville du brukt en smartassistent til å handle produkter fra Internett? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse