Intels neste SSD får en meget attraktiv pris
660p blir attraktivt priset som følge av høy datatetthet.

Annonse


Intels neste SSD får en meget attraktiv pris

Flere tyske nettbutikker har begynt å legge ut Intels kommende 660p M.2 NVMe-SSD ut for salg – og det til en veldig attraktiv pris.

Intels første QLC NAND-SSD til forbruker

Intel 660p er Intels første quad-level cell (QLC) NAND-baserte forbruker-SSD bygget med 64-lags 3D-minne. SSD-en følger M.2 2280-standarden og har et PCIe 3.0 x4-grensesnitt. I følge rykter skal Intel 660 ha en sekvensiell lesehastighet på opptil 1 800 MB/s, og en sekvensiell skrivehastighet på opptil 1 200 MB/s.

Lavere pris som følge av datatetthet

I motsetning til konvensjonelle triple-level cell (TLC) NAND-SSD-er som er begrenset til 3 bits per celle, støtter QLC NAND 4 bits per celle. Med den økte datatettheten kan SSD-produsenter levere samme kapasitet på færre chips – noe som i teorien skal føre til lavere pris på det endelige produktet.

To kroner per gigabyte

Det tyske prissammenlikningsnettstedet, Geizhals.de, kunne nylig avsløre at Intel 660p (512 GB) koster 112,90 Euro – mens 1 TB- og 2 TB-modellene koster henholdsvis 218,90 Euro og 431,90 Euro. Dette betyr en pris på rundt 21 eurocent per gigabyte – eller ca. 2,- kroner.

Annonse


Samsungs 970 EVO har til sammenlikning en lesehastighet på 3 400 MB/s, men koster mer som følge av at den benytter seg av TLC og ikke QLC.

Intel har enda ikke annonsert noen lanseringsdato for Intel 660p. Ryktene skal ha det til at det vil skje senere i år. Enkelte nettforhandlere opererer med datoer satt til slutten av august. Vi venter i spenning.

Kilder:

Tom’s Hardware
Geizhals

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse