"Smarttelefonmarkedet er veldig sunt", i følge Apple-sjef Tim Cook
Apple-sjef, Tim Cook, mener at smarttelefonmarkedet er sunt.

Annonse


“Smarttelefonmarkedet er veldig sunt”, i følge Apple-sjef Tim Cook

Da Apple la frem tallene for årets tredje finansielle kvartal, ble Tim Cook spurt om tilstanden til smarttelefonmarkedet, samt hvordan selskapets valg om å tilby lavpris-batteribytter kom til å påvirke byttesyklusen for deres smarttelefoner.

Sunt marked

Som svar, uttalte Tim Cook at smarttelefonmarkedet er veldig sunt.

– Det er det beste markedet å være i for en aktør som Apple. Samme om markedet vokser med en prosent, to prosent, fem prosent, seks prosent eller ti prosent; eller krymper med en eller to prosent, er dette et bra marked å være en del av da smarttelefonmarkedet er enormt.

Omsetningen opp med 20 prosent

Apple-sjefen kunne videre fortelle at omsetningen av iPhones gikk opp med 20 prosent sammenliknet med samme periode i fjor. I løpet av det siste kvartalet har Apple solgt 41,3 millioner iPhones – hvilket betyr en omsetning på nesten 245 mrd. kroner. iPhone X var den mest populære telefonen det siste kvartalet.

Annonse


Videre kunne Cook bekrefte at byttesyklusen blir lengre. Den største grunnen til dette er det faktum at subsidierte kjøp gjennom abonnement utgjør en stadig mindre del av selskapets totale salg.

Apple vurderte ikke om kunder bytter batteri i stedet for å kjøpe ny telefon

Hva avgjørelsen om  å tilby billig batteribytte angår, viste Tim Cook til en uttalelse han kom med tidligere i år. Der skrev han at Apple aldri hadde bestilt noen analyse for å finne ut hvor mange som kjøpte seg et nytt batteri i stedet for en ny telefon.

– Det handlet aldri om forholdet mellom kjøp av ny vare og bytte av batteri, det handlet om å gjøre noe bra for kunden. Behandle brukere og kunder bra, og bedriften din vil komme godt ut av det over tid, avsluttet Tim Cook.

Kilde:

MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse