Endelig kan det bli slutt på dette

Endelig kan det bli slutt på dette.
Xiaomi Mi 5 er en av de glatteste telefonene vi har testet.

Flere smarttelefonprodusenter, deriblant Apple, Huawei og Samsung, lager enheter utformet i glass. Det åpner for trådløs lading og bedre datatilkobling enn for eksempel metall, men fører også med seg noen ulemper.

Først og fremst at glass knuser – noe selskapet Corning håper å løse med Gorilla Glass 6 – samt at glasschassiset er svært glad i fettflekker fra fingre.

Matt i stedet for blank overflate

Også sistnevnte ønsker glasselskapet å gjøre noe med og har utviklet en teknologi, kalt Vibrant Satin Corning Gorilla Glass, som skal få bukt med flekkene. Eller, den gjør det i hvert fall vanskeligere å se dem. Dette ved å tilpasse designet på glasset med en spesielt inkjet-skriver som gir glasset en matt overflate i stedet for den blanke som dagens smarttelefoner har.

Annonse

Som nevnt over gjør ikke det matte glasset at fingeravtrykkene forsvinner, men gjør det vanskeligere å se dem slik at man ikke trenger å ta frem mikrofiberkluten fra tid til annen.

Et annet pluss er at den matte overflaten gjør glasset mindre glatt, noe som kanskje er en like stor nyhet. For hvem har vel ikke irritert seg over smarttelefoner i glass som er glatte som et såpestykke?

Uvisst lansering

Dog er det uvisst når vi får se denne teknologien i smarttelefonene. Så langt har ikke Corning inngått noen avtaler med mobilprodusenter med å implementere det spesielle glasset. Overfor CNET sier John Bayne, general manager i Corning Gorilla Glass-avdelingen, at de fremdeles utforsker hvordan de skal rulle det ut på markedet og eventuell pris:

– Det er ingen nært forestående produktlanseringer. Vi har ikke den kunden ennå, sier han til nettstedet.

 

Kilde:
CNET

Annonse
Annonse