Apple sluker andeler fra Android og Samsung.
Apple gjør det bedre i USA.

Annonse


Apple sluker andeler fra Android og Samsung

Ferske tall fra analyseselskapet CIRP viser at iPhone hadde et godt andrekvartal på hjemmebane i USA.

Apple og iPhone tar innpå

iOS stod for 36 prosent av mobilaktiveringene det aktuelle kvartalet, noe som er opp fra både foregående kvartal og tilsvarende periode i fjor. Ifølge CIRP har iOS’ USA-tall ligget mellom 29 og 36 prosent de siste 6 kvartalene og analyseselskapet tror at operativsystemet vil stabilisere seg på rundt 33 prosent.

– Mens iOS tok andeler i et rolig kvartal, har det ligget mellom 29 og 36 prosent av aktiveringene. Vi forventer over tid at Android og iOS kommer til å dele markedet med Android på rundt to tredeler av markedet og iOS med én tredel, oppsummerer CIRP tallene.

Ettersom iOS går opp, går Android ned, men har fremdeles en stor andel av mobilmarkedet i USA med 63 prosent. Ikke overraskende er det Samsung som er den største produsenten med 36 prosent av markedet – tilsvarende iPhone – og LG som den nest største med 12 prosent av USA-markedet.

Annonse
– Apple forbedret tallene på bekostning av Samsung, hvis andel aktiveringer falt sammenliknet med forrige kvartal og fjorårets. I et kvartal uten noen betydelige telefonlanseringer, var Samsungs markedsandel kun tilsvarende med Apples. For et år siden hadde Samsung en mye større andel av salget, sier selskapet om konkurransen mellom Apple og Samsung.

– Samsung Galaxy S10 kommer i samme størrelser som årets iPhoner

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse