Telia kjøper Get for 21 milliarder kroner.
Abraham Foss omtaler oppkjøpet som en perfekt match.

Annonse


Telia kjøper Get for 21 milliarder kroner

Telia kunngjør i en pressemelding i dag tidlig at de kjøper Get TDC Norge. Prislappen er på 21 milliard kroner, skriver E24.

– Bra for norske forbrukere

– Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Det nye selskapet vil bli en fullverdig totalleverandør og en industriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, i pressemeldingen.

Mobiloperatøren lover sine kunder å levere nye og innovative produkter og tjenester mellom TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon til landet. Når selskapene slås sammen vil det bestå av rundt 2,3 millioner mobilkunder og rundt 1,8 millioner personer med tilknytting til bredbånd- og TV-tjenestene til Get. Telia lover å skape en helt ny verden av muligheter for kundene.

– Det nye sammenslåtte selskapet vil få en innovasjonskraft til å skape nye produkter og spennende muligheter for våre felles kunder. Get har ledet an i utviklingen av digitale tjenester til norske kunder og vi har tatt reisen fra et kabel-TV selskap til et moderne digitalt bredbåndsselskap med TV- og strømmetjenester. I disse dager når vi nye milepæler med gigabit hastighet på bredbånd i august, og nye smarthusløsninger utover høsten. Med TDC i bedriftsmarkedet har vi satt en ny standard for norske kunder med multitjenestenettverk og verdiøkende skybaserte tjenester, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge, i pressemeldingen.

Annonse


Satser stort på bredbåndsteknologi og 5G

De to selskapene benytter også sjansen til å skryte stort av hverandre. Foss sier at Telia og Get utfyller hverandre godt og at de sammen skal skape en spennende og forenklet digital hverdag for nåværende og nye kunder.

– Vi har lenge hatt et godt samarbeid med Telia, nå tar vi den relasjonen over til et nivå hvor vi virkelig kan skape store samfunnsendringer. Vi gleder oss over hvilken mulighet dette gir oss til å utfordre dagens status quo i både privat- og bedriftsmarkedet, sier Evensen i pressemeldingen.

Telia og Get lover å investere store summer på infrastruktur for bredbånd og 5G-teknologi.

– Vi skal være en digital tilrettelegger i samfunnet, og gjennom partnerskap og milliardinvesteringer i samfunnskritisk infrastruktur i hele landet, skal vi bidra til fortsatt vekst og verdiskaping i et Norge på vei inn i 5G gigabit-samfunnet, fortsetter Foss. – Vi ønsker å fortsette reisen med å inngå partnerskap med lokale og regionale fiber- og bredbåndsaktører, og sammen skal vi utvikle nye og spennende verdiforslag som vil komme alle norske virksomheter og forbrukere til gode, sier Telia Norge-sjefen.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse