Bitcoin-veksler hvitvasket kryptovaluta for titalls millioner kroner.
Bitcoin Maven dømmes til 366 dager fengsel.

Annonse


Bitcoin-veksler hvitvasket kryptovaluta for titalls millioner kroner

Ars Technica skriver at den kjente bitcoin-veksleren Theresa Lynn Tetley (50) er dømt til ett år og én dag i fengsel. Hun må også gi fra seg 40 bitcoins, 292 264 dollar i kontanter og 25 gullbarrer hun har tjent på de ulovlige handlene.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også: Hvordan kjøpe Bitcoin

Drev med hvitvasking

Tetley, som kalte seg “Bitcoin Maven”, stod bak en tjeneste som gav kundene kryptovalutaen bitcoin i bytte mot kontanter. Som nettstedet påpeker, er ikke dette ulovlig i USA, men det som er problematisk er måten hun opererte på.

Annonse


Selskapet ble ikke registrert som en pengetjeneste, ei heller tilbydde hun noen form for mekanisme mot hvitvasking, forklarer Ars Technica. Ingenting av det 50-åringen ble registrert noe sted.

Ble avslørt

Ifølge det amerikanske justisdepartementet vekslet hun valuta på mellom 6 og 9,5 millioner dollar i løpet av noen år. Tetley ble avslørt da hun begynte å gjøre forretninger med en hemmelig agent fra Drug Enforcement Administration (DEA) uten at hun var klar over det. Byrået hadde vært på sporet av “Bitcoin Maven” siden 2016 og fulgte henne ett år mens de bygget saken.

Blant annet brukte DEA en annen agent som opererte som kjæresten til den første. Denne personen skal ha informert Tetley om at han var i besittelse av store mengder med kokain og hasj og at han ønsket å selge dette mot bitcoinen de hadde kjøpt av henne. 50-åringen gikk med på handelen og møtte opp med to bæreposer fylt med 300 000 dollar.

Som fikk varsellampene til DEA til å lyse enda sterkere.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse