Tidligere Apple-ansatt stjal bilhemmeligheter - risikerer ti års fengsel.
Mannen har innrømmet å ha stjålet informasjon fra Apple.

Annonse


Tidligere Apple-ansatt stjal bilhemmeligheter – risikerer ti års fengsel

FBI har siktet Xiaolang Zhang, en tidligere ansatt i Apple, for å ha stjålet forretningshemmeligheter fra selskapet. Det melder Bloomberg.

Stjal fra Apple

Forretningshemmelighetene omfatter Apples bilprosjekt Project Titan som Zhang jobbet med etter han ble ansatt i selskapet desember 2015. Hans arbeidsoppgaver innebar å designe og teste kretskort som kunne analysere sensordata.

I Apple fikk maskinvareingeniøren tilgang til konfidensielt innhold som Apple nå mener at han skal ha stjålet og brakt med seg da han startet å jobbet i det kinesiske selskapet XMotors, som også jobber med autonom bilteknologi.

Det var i april i år at Zhang gikk ut i pappapermisjon. I løpet av den perioden skal mannen ha reist til Kina og kort tid senere informerte han Apple om at han forlater selskapet, skriver Bloomberg.

Annonse


Innrømmet forholdene

Apple skal så ha fattet mistanke og sikkerhetsavdelingen New Product Security startet en etterforskning som innebar å sjekke nettverksaktiviteten og Apple-enhetene hans, som ble levert tilbake da Zhang avsluttet i selskapet.

I tillegg viste overvåkningskameraer at Zhang besøkte Apple i slutten av april, da han opprinnelig var i pappapermisjon, og selskapets maskinvare- og programvarelab for det autonome bilprosjektet. Videobilder viser at maskinvareingeniøren forlot campusen med en boks, samtidig som det ble oppdaget at han hadde lastet ned informasjon.

Selskapets etterforskning viser at Zhang 60 prosent av den nedlastede informasjonen som han overførte til sin kones PC, var “problematisk”, og omfatter flere tekniske detaljer.

Under et avhør med FBI i slutten av juni innrømmet Zhang å ha stjålet informasjonen. 7. juli ble han pågrepet da han forsøkte å reise til Kina.

Mannen risikerer nå en fengselsstraff på ti år og 250 000 dollar, rundt 2 millioner kroner, i bøter.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse