Flere YouTube-nedlastere gir opp etter press.
YouTube blir ofte brukt til såkalt musikkripping.

Annonse


Flere YouTube-nedlastere gir opp etter press

TorrentFreak skriver at flere nettsider og verktøy for nedlastning av YouTube-videoer og mp3-konvertere legger ned. Det skjer i kjølvannet av søksmålet mot YouTube-MP3.org, en av verdens største sider for konvertering av YouTube-videoer om til mp3-lydfiler.

Legger ned

Pickvideo, Video-download og EasyLoad har alle valgt å gi seg og har fjernet all funksjonalitet fra sine respektive nettsider. Førstnevnte har fått tilsendt et pålegg om stans og opphør, mens de to andre tjeneste henviser til søksmålet mot YouTube-MP3, skriver nettstedet.

Dette skjer etter musikkbransjens økende fokus på å gå etter musikkrippemarkedet de siste to årene. International Federation of the Phonographic Industri (IFPI) rettet høsten 2016 blikket mot denne delen av piratbransjen. I slutten av september samme år ble YouTube-MP3.org saksøkt av platebransjen.

Plateselskapene krevde 150 000 dollar for hvert eneste tilfelle med piratkopiering. Rippesidene hadde flere millioner månedlige brukere. Saken avsluttet med at partene inngikk et forlik der gruppen bak nettstedet gikk med på å stenge siden.

Annonse


 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse