Slik svarer Sony på "Fortnite"-kontroversene.
Epic Games omfavner kryssplattform, men Sony sier nei til spilling på tvers av konsollene.

Annonse


Slik svarer Sony på “Fortnite”-kontroversene

Microsoft er med og Nintendo er med. Det er ikke Sony, som sier nei til at PlayStation 4-spillerne kan spille med og mot andre på Xbox One og Switch.

– Vi lytter alltid til PlayStation-fansens ønsker

Denne uken ble “Fortnite” lansert til Nintendo Switch. Spillere som fra tidligere har spilt på PlayStation 4 og håpet å kunne spille “Fortnite” på Switch på farten, fikk seg en uhyggelig opplevelse. Hvis man har koblet Epic Games-kontoen sin mot PSN ID-kontoen, kan man ikke bruke den på andre konsoller. Som igjen betyr at man ikke kan dele fremgang og kjøp på tvers av plattformene.

Etter en haug med klager fra spillerne tar Sony omsider bladet fra munnen. Svaret til PlayStation 4-produsenten er kanskje ikke det spillerne hadde håpet å høre.

– For å forbedre spillopplevelsen til PlayStation-samfunnet, lytter vi hele tiden til hva de er interessert i, sier selskapet til BBC.

Annonse


Sony fortsetter med å trekke frem hvor bra PlayStation 4 har solgt, hvor mange brukere PlayStation Network har og hvor populært “Fortnite” er blant PS4-tilhengerne.

– Vi tilbyr også kryssplattform for “Fortnite” med PC, Mac, iOS og Android, noe som utvider muligheten for “Fortnite”-tilhengere på PS4 å spillere med enda flere spillere på andre plattformer.

Spillerne raser

The Verge skriver at hvis Sony virkelig lytter til PlayStation-fellesskapet, bør de følge godt med på alle svarene (se nederst i denne saken) selskapet får via Sony- og PlayStation-kontoene på Twitter. Hver eneste oppdatering fra disse kontoene blir besvart av sinte “Fortnite”-fans, og det selv om innlegget ikke omhandler spillet.

Flere av personene bruker Sonys slagord “For the Players”, “for spillerne”, mot selskapet og mener at kryssplattformnekt ikke er for spillerne, men snarere imot.

Det er ikke første gang at Sony setter foten ned for kryssplattform. Selskapet har tidligere sagt nei til “Rocket League”-spilling mellom PS4 og Xbox One, samt “Minecraft” mellom PS4, Xbox One og Switch.

Switch- og Xbox One-spillere kan spille med og mot hverandre i “Fortnite” og snart “Minecraft”.

https://twitter.com/zamasu0/status/1007010325189705728

https://twitter.com/JamesWarrenSaid/status/1007089599796121600

 

Kilde:
The Verge

Annonse