Facebook hadde hemmelig avtale med mobil-produsenter - NYT hevder Apple var med, men de nekter
Apple forbedrer ikke bare ytelsen i iOS 12, men gjør det enklere å stoppe sporing.

Annonse


Facebook hadde hemmelig avtale med mobil-produsenter – NYT hevder Apple var med, men de nekter

New York Times melder i en eksplosiv sak at 60 mobilprodusenter hadde avtale med Facebook om å hente ut persondata. Også Apple.

Tim Cooks, Apples toppsjef, mener de aldri delte informasjon og at retten til privatliv er en menneskerett.

Delte sensitiv personinfo

Artikkelen hevder at Apple, og BlackBerry, begge skal ha vært med i en slik avtale. Nå nekter Cook for at dette stemmer. Fake news fra NYT, eller lyver Cook? Begge kan jo ikke ha rett.

Avtalene med alle disse produsentene skal ha blitt signert før de fleste hadde Facebook-appen på mobilen, men avtalen gjorde det mulig for produsentene av mobiler å tilby Facebook-funksjoner på mobilen som liker-knapper og lynmeldinger.

Annonse
– Ikke noe vi gjør

Facebook gjorde så data fra brukerne tilgjengelig, blant annet politisk ståsted, sivilstatus og eventuelle religiøse overbevisninger.

Til NPR melder Cook at “dette er ukjent for oss og ikke data som har blitt sendt oss eller blitt forespurt”, og legger til at de “integrerte muligheten til å dele i OS-et, gjøre det enkelt å dele bilder, slike ting”.

Apple starter Facebook-forbud

Det var under gårsdagens store WWDC-utviklermesse at Apple avslørte de nå skal blokkere for Facebooks likerknapper og andre elementer Facebook integrerer på nett:

“Safari kommer til spørre om man ønsker å bli sporet, og kommer rett og slett til å deaktivere liker-knappen og kommentar-felt-cookies. Safari stopper også muligheten for sporing uten cookies, blant annet sider som undersøker maskinvaren til PC-en”, meldte vi i går.

 

Kilde:
NYTimes
NPR

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse