Denne Intel-lovnaden venter vi spent på.
Intel demonstrerte batteriteknologien på en Dell XPS 13.

Annonse


Denne Intel-lovnaden om batterilevetid venter vi spent på

Under pressekonferansen på Computex-messen snakket Intel om noe svært så spennende. Selskapet jobber nemlig med teknologi som kan halvere batteriforbruket til PC-skjermer under ulike omstendigheter.

Lover store batteriforbedringer

Bedre batteritid er høyst etterspurt, spesielt blant bærbare PC-er. Ifølge Intel kan selskapets ny teknologi for batterihåndtering bidra stort på denne fronten. Teknologien, kalt Intel Low Power Display Technology, er utviklet i samarbeid med Sharp og Innolux, men prosessorprodusenten ønsker ikke å gå i detalj på den på nåværende tidspunkt.

Innolux er for øvrig selskapet som står bak det batterigjerrige LCD-panelet på kun 1 watt.

Intel demonstrerte Low Power Display Technology på en tilpasset Dell XPS 13 under Computex, og selskapet hevder det øker batteritiden mellom fire og åtte timer avhengig av bruksmønstre. I dette tilfellet var det snakk om videoavspilling. Så gjenstår om teknologien er like imponerende når den eventuelt lanseres.

Annonse
The Verge skriver at én ting som kom frem under showet, er at teknologien er avhengig av Intels grafikkløsning og fungerer ikke med Nvidia og AMDs kort. Noe som betyr at man med det første ikke vil dra nytte av batteriteknologien i mer kraftigere PC-er, men derimot i såkalte Ultrabooks og 2-i-1-maskiner.

Under kan du se Intels pressekonferanse i opptak:

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse