iOS 12 vil åpne iPhone for helt nye muligheter
Ifølg The Information får alle forholdsvis nye iPhone-modeller helt ny funksjonalitet, da Apple har tenkt å åpne NFC-brikken i langt større grad for utviklere med iOS 12. Det nye OS-et avsløres 4. juni.

Annonse


iOS 12 vil åpne din iPhone for helt nye muligheter

NFC-brikker ble først introdusert i iPhone 6, men er virkelig murt inne.

Har vært lukket i alle år

Dette fordi Apple først ønsket å bruke NFC-brikken kun til Apple Pay, og slik har det altså være i mange år.

NFC-brikken har vært skjult for utviklere som med andre ord ikke har kunnet legge til ny funksjonalitet. Kjedelig. Kun RFID-scanning har vært mulig med CoreNFC-rammeverket (iOS 11) for utviklere.

Med iOS 12 dog, ser det ut til å endre seg. Ifølge en ny rapport skal Apple gi “visse utviklere” full tilgang til NFC, med andre ord kan mobilen brukes til å f.eks. åpne hotellrommet og slike ting.

Annonse


Nå lanseres endelig Apple Pay i Norge

Krever ikke at man åpner appen

Man vil slippe å åpne en app eller skru på mobilen: akkurat som med Apple Pay er det bare å ha mobilen i nærheten av enheten.

Det er The Information som hevder at Apple tester disse funksjonene i sitt campus Apple Park i samarbeid med HID Global i disse dager – blant annet ved at medarbeiderne bruker nettopp en iPhone for å komme seg inn i bygningen.

Hoteller tilbyr allerede bruk av gjestens mobil som kontaktløs døråpner, men dette er i form av Bluetooth LE, og er ikke like sikker som NFC, blant annet grunnet mye lengre rekkevidde.

Utviklere vil kanskje også kunne lagre ekstra sensitiv informasjon i den sikreste delen av iPhone kun Apple har hatt tilgang til, døpt “Seucre Enclave”.

 

Kilde:
The Information (betalingsmur)
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse