Nostalgien er over oss – Banantelefonen er tilbake!
Nokia 8810 bringer nostalgien tilbake.

Nostalgien er over oss – Banantelefonen er tilbake!

Annonsørinnhold

Mye av dagens teknologi innen mobiltelefoner handler om å gjøre de duppedittene vi er så avhengige av så moderne som mulig, eller skape funksjoner vi ikke visste vi trengte. Da er det deilig at det noen ganger tas en sving tilbake til de gode gamle dager og at det relanseres noe fra den gangen mobiltelefonen ikke het smarttelefon.

Er du fan av The Matrix-filmene, så husker du kanskje at helten Neo hadde en bøyd, eller hva du gjerne må kalle en bananformet telefon, som han attpåtil klarte å miste. Det at Neo brukte denne telefonen fra Nokia gjorde den svært populær og nå er den tilbake på markedet!

Nokia 8110

Banantelefonen for oss på nostalgitripp heter altså Nokia 8110 og ligger på rett under 1 000 kr i innkjøp. Den veier knapt 117 gram og har en 2,45 tommer LCD-skjerm. Teknologien er 4G med en lagringsplass på 4 GB. Telefonen har kamera, men dog ikke selfie-kamera. Så for alle som bruker mobilen som kamera, er kanskje ikke dette det beste valget av telefon.

Det er altså bøyen på mobilen som har ført til kallenavnet banantelefon, som for noen kanskje kan virke litt avskrekkende. Vi kan dog trøste med at etter sin lille filmopptreden, er det mange som også kaller den for The Matrix-telefonen, noe som antagelig har en kulere klang! Skulle en slik telefon stå på vårens ønskeliste, er det godt å vite det finnes muligheter for forbrukslån uten sikkerhet.

Fungerer perfekt selv om kameraet ikke er det beste

Nokia 8110 lar deg ta i bruk en rekke applikasjoner fra Android og kjører med operativsystemet KaiOS. Dermed er alt til rette lagt for at du fortsatt kan bruke både Spotify og Google Maps. Du kan faktisk få telefonen i klassisk svart eller banangult, så her er det opp til deg hvor mye du vil skille deg ut.

Mobilens tastatur er skjult bak en luke, som du må trekke ned for å vekke telefonen til liv. Ja, folkens, det var faktisk slik vi gjorde det i de gode gamle dager! Telefonen er kompakt og god å holde i, og menysystemet reagerer akkurat raskt nok. Du kan være på nett, google, ringe og tekste. Kameraet er ikke det beste, men bortsett fra det er denne nostalgitrippen vel verdt sine tusen kroner, i alle fall for deg som ønsker å ta et skritt tilbake fra dagens altoppslukende smarttelefoner.