Dette er borte fra Windows 10 etter storoppdateringen.
Mye nytt, men også noe som forsvinner.

Annonse


Dette er borte fra Windows 10 etter storoppdateringen

I går startet Microsoft utrullingen av Windows 10 April 2018 Update som inneholder en rekke nyheter både over og under panseret. I tillegg at nye funksjoner er på plass, er det også noen gamle som forsvinner.

Funksjoner forsvinner

Microsoft har nå lagt ut en liste over funksjoner som er fjernet fra Windows 10 etter oppdateringen og ting som ikke lenger utvikles og som trolig forsvinner fra operativsystemet i de kommende oppdateringene.

Listen inneholder informasjon om hva som forsvinner og alternativer til funksjonene som er borte. For eksempel er Groove Music Pass historie. Her skriver Microsoft appen fremdeles kan brukes til å spille av musikk og strømme fra OneDrive, samtidig anbefales strømmetjenester som Spotify.

Dette er borte:

Funksjon I stedet kan du bruke:
Personer – forslag vil ikke lenger inkluder ulagrede kontakter fra Ikke-Microsoft-kontoer Lagre kontaktdetaljene manuelt.
Språkinnstillinger i Kontrollpanelet Bruk Innstillinger-appen.
Hjemmegrupper Vi fjerner Hjemmegrupper, men ikke muligheten til å dele skrivere, filer og mapper.

Annonse


Hjemmegrupper er ikke tilgjengelig i Windows 10 1803, men du kan bruke funksjoner til å dele nettverksskriver og filer i Filutforsker.

Koble til foreslåtte, åpne hotspots-valg i Innstillinger Du kan manuelt koble til åpne hotspots via Innstillinger for nettverk og Internett.
Samtaler i Personer-appen når man er frakoblet eller bruker en konto som ikke er en Office 365-konto For å se nye e-poster i Personer-appen fra disse kontaktene, må du være tilkoblet og logget inn på kontoen via appene E-post, Personer eller Kalender.
XPS Viewer XPS Viewer er ikke lenger en del av Windows 10-installeringen. Hvis du har appen fra før av, har du fortsatt appen etter å ha oppgradert.

Hvis man har fjernet den manuelt før oppgraderingen, eller installerer en ren utgave av 1803-oppdateringen, må man installere CPS Viewer manuelt.

Følgende er ikke lenger under utvikling:

  • Software Restriction Policies in Group Policy.
  • Offline symbol packages (Debug symbol MSIs).
  • Windows Help Viewer (WinHlp32.exe).
  • Contacts feature in File Explorer.
  • Phone Companion.
  • IPv4/6 Transition Technologies (6to4, ISATAP, and Direct Tunnels).

Vil du savne noen av disse funksjonene?

 

Kilde:
Microsoft

Annonse