Her er de nye Windows 10-funksjonene du ikke visste om.
Windows 10 April 2018 Update lanseres i dag.

Annonse


Her er Windows 10-nyhetene du ikke visste om

I dag starter Microsoft utrullingen av våroppdateringen, enkelt og greit kalt “April 2018 Update”, til Windows 10. Hadde det gått én dag ekstra, måtte oppdateringen ha byttet navn.

Sjekk ut disse nyhetene

Timeline, eller tidslinje om du vil, er kanskje den største nyheten i denne oppdateringen, men det er også andre det er verdt å merke seg. Cnet lister opp fem nyheter det kan være verdt å sjekke ut.

Den første gjelder Cortana og er kanskje ikke så aktuell for nordmenn da Microsofts stemmeassistent ikke er direkte støttet i Norge. Det er uansett mulig å aktivere Cortana i Norge, og er du en av dem som bruker assistenten flittig, er dette kanskje aktuelt for deg.

Notatblokksiden i Cortana har fått en liten overhaling i April 2018 Update. Nå er gjøremål og lister gitt høyere prioritet og er lettere å nå en tidligere.

Annonse


Korriger skalering for apper er en annen nyhet som er verdt å sjekke ut og du finner valget under Innstillinger – System – Skjerm – Avanserte innstillinger for skalering.

Her prøver Windows å korrigere apper som blir uskarpe når skjerminnstillingene endres, slik at de ser bedre ut.

Cnet nevner også tvungen avslutning av uresponsive apper. Hvis en app oppfører seg unormalt og ikke går an å avslutte på vanlig måte, kan du tvinge frem en avslutning.

Dette gjøres vi Innstillinger – Apper – Apper og funksjoner – finn den problematiske appen – Trykk på avanserte alternativer – Avslutt.

En større Game Bar. Som vi tidligere har meldt, kommer Windows 10 April 2018 Update med en oppdatert Game Bar. Den er større og mer oversiktlig enn tidligere. Nye Game Bar har nå en godt synlig klokke og man kan enkelt starte strømming, ta skjermdump og videoopptak og slå av og på lyd og mikrofon direkte fra menyen.

Den siste tingen Cnet nevner er eksklusiv til Windows 10 S, eller S Mode. Nå kan man sette opp og bruke en PC med Windows 10 S uten å taste inn passord eller pinkode. I stedet bruker man Microsofts Authenticator-app i tillegg til Windows Hello. Smart, og et steg på vei mot en passordløs hverdag.

Har du installert Windows 10 April 2018 Update?

 

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse