Politiet har knust verdens største DDoS-tjeneste.
Politiet i 12 land samarbeidet i Operation Power Off.|

Annonse


Politiet har knust verdens største DDoS-tjeneste

WebStresser er navnet på en tjenestenektangrep-tjeneste (DDoS) som tilbyr å gjennomføre nettangrep mot betaling. Faktisk er det regnet som det største i sitt slag.

Operation Power Off

Nå har politiet i 12 land i forbindelse med “Operation Power Off”, lyktes med å ta ned det omfattende nettverket og har samtidig kanskje gjort verdensveven litt tryggere. Politiet gikk etter WebStressers infrastruktur i USA, Nederland og Storbritannia, og i tillegg ble administratorer i Australia og Hongkong avslørt.

Det er ikke kjent hvor mange som eventuelt ble arrestert i den omfattende operasjonen, men Brian Krebs i KrebsOnSecurity avslører at den 19-årige serberen Jovan Mirkovic trolig er blant de pågrepne. Han har tidligere brukt sin personlige Facebook-konto til å diskutere sin rolle i WebStresser. Mirkovic har ikke publisert noe på det sosiale mediet siden 3. april, dagen før WebStresser ble tatt ned.

National Crime Agency i Storbritannia sier at tjenesten kan bli leid for så lite som 14,99 dollar, rundt 120 kroner, slik at personer uten eller med ingen teknisk forståelse, kan gjennomføre DDoS-angrep mot nettsteder verden rundt.

Annonse


Flere, massive angrep er på vei.

 

Kilde:
KrebsOnSecurity

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse