Sikkerhetsforskere frykter at et nytt angrep er på trappene.
Sikkerhetsforskere frykter at et nytt angrep er på trappene.

Annonse


Sikkerhetseksperter advarer om storangrep: – Den neste nettorkanen er på vei

I fjor ble flere store nettsteder og nettet generelt rammet av et omfattende tjenestenektangrep (DDoS) i det som var det første, store Tingenes Internett-angrepet. Nesten hele nettet var nede og nå frykter sikkerhetseksperter at et nytt kan være på trappene.

Vokser i et høyt tempo
Sikkerhetsforskere fikk forrige måned nyss om et stort botnet med Tingenes Internett-enheter som var i ferd med å forme seg. Uker senere meldes det om at botnettet ligger an til å bli blant de største den siste tiden.

Check Point skriver at botnettet, som Netlab 360 har døpt «Reaper», består av nesten to millioner nettkameraer, overvåkningskameraer og digitale videoopptakere som er tilkoblet Internett. Ifølge selskapet vokser det raskere enn «Mirai» som i fjor rammet Dyn med et brak.

Usikkert hva det vil gjøre
Ekspertene sier at «Reaper» allerede har infisert over én million organisasjoner, er mer sofistikert enn «Mirai» og utnytter tekniske svakheter for å infisere enheter fra produsenter som Linksys, Netgear, TP-Link og D-Link, skriver Check Point som tror at det er samme personer som står bak både «Reaper» og «Mirai».

Annonse


Hva personene bak «Reaper» faktisk vil foreta seg er ikke kjent, men Check Point advarer om at «den neste nettorkanen er på vei».

 

Kilder:
Check Point

Annonse