Store nyheter for spillerne: Nå blir TV-ene like raske som spillskjermene

Store nyheter for spillerne: Nå blir TV-ene bli like raske som spillskjermene.
Samsung blir den første med raske skjermer som spesielt spillerne vil nytte godt av.

Under en teknologikonferanse i Milan denne uken annonserte Samsung at selskaper planlegger å lansere TV-er med AMD FreeSync-teknologi, men også med støtte for variabel oppdateringsfrekvens (VRR). Det rapporterer Flatpanelshd.

VRR har likheter med måte som både Nvidia G-Sync og AMD FreeSync og er støttet gjennom HDMI 2.1.

Inntil 120 Hz

Dette er en stor nyhet for personer som spesielt liker å spille foran TV-en. Frem til nå er det de dedikerte spillskjermene som har vært best til spilling, men snart kan også Samsungs TV-er levere like god oppdateringsfrekvens på opptil 120 Hz. Nettstedet skriver at forsinkelsen vil være på 15,4 ms i “spillmodus” og helt ned til 7 ms med VRR aktivert.

Annonse

Xbox One S- og X-spillerne er noen av dem som vil dra nytte av dette. Microsoft har annonsert at støtte for AMD FreeSync straks er klar for konsollduoen.

QLED-skjermer

Samsung annonserte at toppmodeller med QLED-teknologi og rimeligere modeller vil komme med støtte for FreeSync og VRR i løpet av 2018. Oppløsningen på disse TV-ene ser ut til å ligge på 1920 x 1080 piksler.

Flatpanelshd skriver at årets Samsung-modeller ikke har HDMI 2.1, men 2.0. Dog kan selskapet velge ulike funksjoner fra 2.1 og implementere i 2.0.

 

Kilde:
Flatpanelshd

Annonse
Annonse