Strengere straff for svenske filmpirater
Swefilmer takket i 2015 for seg.

Annonse


Strengere straff for svenske filmpirater

To personer, på henholdsvis 27 og 23 år, som pekes ut som lederne bak den piratsiden Swefilmer, har i svensk hovrätt fått skjerpet straffene.

Straffene skjerpes

I dommen som falt denne uken ble 27-åringen dømt til fire år fengsel og å betale en skadeserstatning til Nordisk film på 2,2 millioner svenske kroner. Hovrätten senker samtidig kravet som skal betales til den svenske staten fra 14 til fire millioner svenske kroner.

– Jeg har notert at straffen til min klient skjerpes, og anser det som en feilaktig bedømming, sier 27-åringens advokat, Ansgar Firsching, til SVT Nyheter. Han legger til at de mest sannsynligvis kommer til å anke til Högsta domstolen i Sverige.

23-åringen får sin straff økt til 180 dagsbøter i stedet for samfunnstjeneste.

Annonse
Det var i mai 2017 at de to mennene ble dømt i tingretten i Varberg. 27-åringen fikk en dom på tre år fengsel og å betale 14 millioner svenske kroner, mens den andre ble dømt til 120-timers samfunnstjeneste. De anket senere straffen. Mennene er funnet skyldig i å krenke opphavsretten for å ha delt rundt 1400 filmer ulovlig gjennom tjenesten Swefilmer.

 

Kilde:
SVT

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse