HomeKit står i sentrum i de nye smarthjemmene.
HomeKit står i sentrum i de nye smarthjemmene.

Annonse


Apple bygger HomeKit-baserte smarthus med svensk selskap

Den svenske utbyggeren Trivselhus har i samarbeid med Apple startet byggingen av flere boliger med smarthjemfunksjonalitet med HomeKit-økosystemet i bunn.

HomeKit i sentrum

TechRadar er en av publikasjonene som har fått en tur i en av boligene som er proppet med HomeKit-produkter og Apple-enheter som kan drive dem. Med i prisen får kjøperen ny iPad, iPod touch, Apple Watch og Apple TV, og kan med disse styre og tilpasse smartboligen.

Overfor nettstedet sier Paul Armstrong, teknisk sjef i Trivselhus UK, at de seneste årene har jobbet tett med Apple for å sørge for at systemet fungerer slik det skal.

-Vi jobber med ting etter hvert som de blir tilgjengelige på markedet og sørger for at vi sjekker ting grundig nok til at de er verdt det. Vi demonstrerer et fullt funksjonelt smarthjem der vi når så mange kategorier som mulig, sier han til TechRadar.

Annonse
Planlegger 1000 nye smarthjem

Alt som skjer i smarthjemmet styres via HomeKit-appen der man også får oversikt over de tilkoblede enhetene. Med stemmeassistenten Siri kan man aktivere en rekke ting og også sette ulike “scener” til ulike formål. For eksempel en “morgenscene” der lyset og temperaturen er satt sånn og sånn. Siri kan også holde brukerne oppdatert på de siste nyhetene og været.

Mye er vel og bra med smarthjem, men Trivselhus er også klar over potensielle sikkerhetsrisikoer.

– Vi har alle sett lekkasjer og sikkerhetsrisikoer. Man trenger ikke å være et geni for å skjønne at vi hvis vi selger noen et slikt hus og noen klarer å komme seg forbi den smarte dørlåsen, så har vi et problem, sier sjef i UK-avdelingen, Ken Forster, til TechRadar.

Forster sier at de ikke kan ta noen sjanser på dette feltet og mener at selskapet har valgt en ganske sterk infrastruktur.

– Fra et sikkerhetsståsted er dette dønn solid, sier han.

Det kommende nabolaget er bare starten på planene til Apple og Trivselhus, og det svenske selskapet planlegger å bygge over 1000 liknende smarthjem de neste tre årene.

Sjekk kildelenken for bilder og mer informasjon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse