Vivaldi går sammen med DuckDuckGo for å beskytte brukernes personvern.
Vivaldi går sammen med DuckDuckGo for å beskytte brukernes personvern.

Annonse


Vivaldi tar grep for å beskytte personvernet

Vivaldi skriver at for å beskytte vårt personvern, går Vivaldi nå sammen med DuckDuckGo search for å gi brukere mulighet til å søke på Internett samtidig som de ivaretar sitt personvern.

Oppdateringen er allerede ute

Oppdateringen gikk ut klokken 9 i dag tidlig, så om du ikke har oppdatert nettleseren din allerede, da er det på tide å gjøre det nå.

Når du, etter oppdateringen, åpner et privat vindu, vil DuckDuckGo være standard søkemotor. Som resultat kan du både browse og søke på nett samtidig som du ivaretar ditt personvern.

Personvern som satsingsområde

Vivaldi skriver at med denne oppdateringen, så viser de at personvern er en av selskapets satsingsområder, og at de ikke sporer eller samler informasjon fra noen av sine brukere.

Annonse
– Vi mener at personvern er en fundamental rettighet og at brukere ikke bør bli sporet verken online eller offline, sier Vivaldi-sjef Jon von Tetzchner.

– Dagens samfunn krever et åpent Internett – ikke et Internett som blir stadig mer overvåket og utsatt for sikkerhetsbrudd. Brukere har begynt å få øynene opp for at dataene deres blir delt. Det er viktigere enn noen gang å ivareta vårt personvern. Vi er stolt over å kunne samarbeide med DuckDuckGo og av å få muligheten til å kunne tilby løsninger med vår nettleser som støtter opp om våre brukeres personvern, avslutter Jon von Tetzchner.

Når du åpner et privat vindu, vil DuckDuckGo være satt som standard søkemotor.
Når du åpner et privat vindu, vil DuckDuckGo være satt som standard søkemotor. (Ill.: Vivaldi)

I motsetning til andre søkemotorer, samler ikke DuckDuckGo inn data fra sine brukere.

– Mange tror at når de søker i privatmodus så blir ikke søket sporet. Dette stemmer dessverre ikke, sier DuckDuckGo-sjef Gabriel Weinberg.

– Samarbeidet med Vivaldi lar folk få muligheten til å få det personvernet de fortjener når de velger å bruke privatmodus.

Oppdatering

Vi kom på publiseringstidspunktet i fare for å skrive at Vivaldi var den første nettleseren som brukte DuckDuckGo som standard søkemotor i privatmodus. Etter å ha fått et lesertips har vi valgt å korrigere artikkelen. Nettleseren Brave kom Vivaldi i forkjøpet.

Vi ønsker å takke for tipset, og samtidig si at vi setter pris på leserengasjement!

 

Kilde:
Vivaldi

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse