Matt Sorum satser på kryptovaluta. Her i aksjon for Velvet Revolver.
Matt Sorum satser på kryptovaluta. Her i aksjon for Velvet Revolver.

Tidligere Guns N’ Roses-trommis lanserer kryptovalutabasert plattform for artister

Blokkjeden og kryptovalutagraving har fått en real oppsving de seneste årene og er blitt noe mer enn bare for spesielt interesserte. Matt Sorum er en av dem som har fattet interesse for teknologien. Han er tidligere trommis i band som Guns N’ Roses og Velvet Revolver.

– Sørger for at artistene blir betalt først

Nå lanserer han plattformen Artbit – dette er en nettbasert konsert- og betalingsløsning for artister. Tanken bak er at å fremadstormende artister kan ut legge ut musikk og direktesendte konserter på siden og tjene penger på det.

Seerne og lytterne kan bidra med inntekter for artistene. Disse skal bli betalt direkte til en kryptovalutalommabok og det uten en mellommann. Det er også snakk om ICO (Initial Coin Offering) og salg av tokens, men Artbit ønsker ikke å avsløre detaljer om det riktig ennå.

– Interessen min ligger i å kutte ut mellommannen. Dette er noe som har vært i artistenes tanker i årevis. Det er alle disse personene man må betale. Se for deg at man med blokkjede kan kjøpe en sang på nett for 99 cent og den summen ble automatisk distribuert direkte til bidragsyterne – produsenten, alle låtskriverne. Med denne teknologien kan pengene gå direkte til alles lommebøker automatisk, de går ikke inn på en bankkonto hvor noen tjener alle pengene og rentene, sier Sorum overfor Yahoo Finance.

Annonse


Han legger til at tjenesten ikke bare er for musikere, men også artister, dansere, malere og andre kunstnere, og Sorum legger ikke skjul på at han har stor tro på de digitale valutaene.

– Kryptoøkonomien er fremtiden. For meg er dette den nye rock and roll … Man kutter ut mellommannen. De har gjort det med Airbnb, de har gjort det med Uber. Nå er det fellesskapet som driver verden. Direktekilden. Det som tradisjonelt sett har skjedd i musikkindustrien i flere tiår er at artisten er den siste som blir betalt. Med Artbit, skal vi sørge for at det er den første som blir betalt, sier han til nyhetsmediet.

Planen er å lansere plattformen i løpet av det inneværende året.

 

Kilde:
Yahoo Finance

Annonse