Kunne Netflix inngått et liknende samarbeid med The Pirate Bay?
Kunne Netflix inngått et liknende samarbeid med The Pirate Bay?

Annonse


Oppsiktsvekkende avsløring: Lovlig Netflix-konkurrent samarbeidet med stor piratside

Den spanske avisen El Confidencial skriver om en ganske utrolig hendelse. Strømmeplattform og Netflix-konkurrent, Filmin, inngikk for flere år siden et samarbeid med piratsiden SeriesYonkis. Piratsiden er en av verdens mest besøkte, meldte rettighetsorganisasjonen MPAA i 2011.

Unik avtale

Det året inngikk den lovlige og spanske strømmetjenesten Filmin en avtale med SeriesYonkis. Planen var å konvertere flere av brukerne til å bli betalende brukere. I hovedrollen stod Juan Carlos Tous, grunnlegger av Filmin, og SeriesYonkis-topp Alexis Hoepfner, men også advokaten Andy Ramos som stod for forhandlingen.

Dokumenter El Confidencial har fått tilgang til, viser at piratsiden ville få 23 prosent av aksjepostene i Filmin hvis piratlenkene ble erstattet med lovlige innen en satt periode. I tillegg gjorde SeriesYonkis to lån på 250 000 euro tilgjengelig som igjen ble konvertert til aksjer. Samtidig tilbydde Filmin en kompensasjon for hver pirat som ble vervet som betalende kun – 10 euro for hver bruker som inngikk et årlig abonnement.

SeriesYonkis måtte også beklage “pirathandlingene sine”, men nettstedet hadde ikke tenkt til å gå ned uten kamp og la andre piratsider ta over. Som en del av avtalen måtte Filmin bruke 25 000 euro på å stenge eller hindre trafikken til andre fildelingssider i landet.

Annonse
Det er greit, du får lov denne gangen.

Falt sammen

Dette skjedde rundt tidene da Spania planla å innføre en lov, kalt Sinde, som skulle gjøre det vanskeligere for piratsider å operere i landet, men alt gikk ikke etter planen. Piratsidene ble ikke knust og rundt seks måneder senere slettet ikke lenger SeriesYonkis piratlenker.

Det stanset ikke der. Piratsidens toppsjef opprettet ytterligere to fildelingssider som SeriesCoco og SeriesKiwi, noe som fikk Filmin-grunnleggeren til å tenne på alle plugger.

“Jeg ønsker å høre din mening om planene dine med SeriesCoco! Jeg forstår ingenting! Jeg trodde du skulle trappe ned, og nå ser jeg du åpner portaler” Hva faen!”, skrev Tous i en e-post til Hoepfner.

Til slutt falt avtalen i grus og Filmin stanset utbetalingen for vervingene. SeriesYonkis, via selskapet Burn Media, har også saksøkt den tidligere partneren for å få tilbake pengene. Det har så langt ikke båret frukter.

 

Kilder:
El Confidencial (spansk),
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse