Apple er en av produsentene som får godkjent.
Apple er en av produsentene som får godkjent.

Annonse


– Så raske er mobilprodusentene med å sende ut oppdateringer

Selskapet SecurityLab har publisert en ny rapport som omfatter mobilprodusenter og utrulling av programvareoppdateringer, og gjelder iOS, Android og Windows 10 Mobile.

Android, Google og Microsoft scorer bra

Det er kanskje ikke noe overraskende at Apple ligger på topp. Selskapet har kontroll på både maskinvare og programvare og er dermed i stand til å sende ut oppdateringer relativt raskt. En annen produsent som scorer høyt, er Microsoft som også er raske til å sende ut oppdateringer. Samtidig har ikke selskapet altfor mange enheter å vedlikeholde.

Google får også tommel opp fra SecurityLab. Søkekjempen har, som Apple, kontroll over både maskinvare og programvare. En annen Android-produsent som får gode skussmål av SecurityLab, er Essential. Når det gjelder Samsung – verdens største mobilprodusent – kan det ta uker før en oppdatering er på plass til den første enheten og måneder før alle støtte enheter er blitt oppdatert.

Nederst på skalaen finner vi selskaper som OnePlus og HTC som kan bruke måneder på å oppdatere den første enheten og flere kvartaler på å oppdatere samtlige.

Annonse


Syns du mobilprodusentene er raske nok med å oppdatere enhetene sine?

 

Kilde:
SecurityLab

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse