Flash-bruken går ned.
Flash-bruken går ned. I 2020 er det slutt for godt.

Annonse


Nå er det nesten ingen som bruker Flash

I løpet av 2020 planlegger nettleserprodusenter som Google, Microsoft og Mozilla å fjerne støtten for Adobe Flash. Ifølge tall fra Google er brukerne langt på vei ferdig med den nå utskjelte teknologien.

Bruken faller stort

Parisa Tabriz, Director of Engineering i Google, uttalte forrige uke under Network and Distributed System Security Symposium i San Diego at Chrome-brukere som daglig besøker nettsider med Flash, har falt fra 80 prosent i 2014 til åtte prosent på starten av 2018.

Nettstedet Bleeping Computer skriver at det betydelig fallet kan skyldes at annonsører og flere strømmesider har gått over til HTML5.

Nytt angrep oppdaget

Samtidig melder Threatpost om et nytt og storstilt angrep som spres via søppelpost og som angriper PC-er som ikke har oppdatert Adobe Flash. Det er sikkerhetsselskapet Morphisec som oppdaget angrepet og det skriver at e-postene inneholder nedlastningslenker til infiserte World-dokumenter.

Annonse


Morphisec skriver at Adobe slapp en oppdatering for dette i starten av februar, men at det kan ta opptil flere måneder får bedrifter har oppdatert systemene sine. Selskapet advarer om at angriperne kan bruke den tiden på å utnytte sårbarhetene i Flash.

 

Kilde:
Bleeping Computer,
Threatpost

Annonse