Flash er fortsatt i bruk, men flere og flere skroter tillegget.
Flash er fortsatt i bruk, men flere og flere skroter tillegget.

Annonse


Advarer brukerne: “Avinstaller Flash”

Flash har de seneste årene blitt av de mest utskjelte programvarene på Internett. Adobe har gitt tillegget dødsdommen, men det skjer ikke før om to år, og fremdeles er det nettsteder som bruker det.

Ber brukerne om å avinstallere

Nå oppfordrer svenske Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), via underorganisasjonen Cert-SE, brukere om å avinstallere Adoble Flash Player.

Årsaken er en ny “zero-day-sårbarhet” som er funnet i programvaren. Cert-SE opplyser om at sårbarheten gjelder samtlige versjoner fra 28.0.0.137 og eldre og uansett operativsystem.

“Cert-SE anbefaler brukere av Adobe Flash Player om å overveie behovet og om det ikke er nødvendig, avinstallere”, lyder oppfordringen.

Annonse


Sikkeherhetsrisiko

Flash har i flere år slitt med sikkerhetsproblemer og -sårbarheter, samtidig som det er mer ressurskrevende enn det mer åpne alternativet, HTML5. I løpet av 2015 ble det avdekket 316 feil i Flash – nesten én hver eneste dag.

Dog er det ikke alle som ønsker programvaren dit pepper’n gror. Blant annet finnes det en støttegruppe for tillegget mens utvikleren Juba Lindstedt jobber for at Flash skal få leve videre.

 

Kilde:
Cert-SE

Annonse