Huawei bruker Mate 10 Pro
En Mate 10 Pro har så gode AI-egenskaper at den kan lære vanlige biler å kjøre, hevder Huawei.

Annonse


Huawei bruker Mate 10 Pro for å gjøre en Porsche selvkjørende

I litt av et PR-stunt bruker Huawei en mobil for å få en Porsche Panamera til å ikke bare oppdage hindringer, men se verden.

Ser verden

Huawei er ifølge pressemeldingen den første mobilprodusenten i verden til å bruke en AI-drevet smarttelefon til å kjøre en bil. “Prosjektet med navnet «Road Reader» presser grensene til Huawei sin teknologi for objektgjenkjenning, og setter læringskapasiteten, hastigheten og ytelsen til sine AI-drevne enheter på prøve.”

“I motsetning til andre førerløse biler som bare kan oppdage hindringer, har Huawei forvandlet en Porsche Panamera til et førerløst kjøretøy som ikke bare ser, men som også forstår sine omgivelser.”

Videre forklarer Huawai at “dette betyr at den kan skille mellom tusenvis av forskjellige gjenstander. Den kan blant annet skille mellom en katt og en hund, og en ball og en sykkel, den lærer også å gjøre den handlingen som vil være mest hensiktsmessig ut i fra situasjonen.”

Annonse
Slik fungerer det:

Huawei bruker Mate 10 Pro

Huawei bruker Mate 10 Pro

Benytter Mate 10 Pro

Prosjektet er døpt “Road Reader” og benytter seg “AI-teknologien som allerede finnes i Huawei Mate 10 Pro”, ifølge Huaweis pressemelding.

Det spesielle, og noe som gjør den smartere enn for eksempel Tesla Model 3 (som kan stoppe for biler og registrere dem på veien, men ikke lese skilt): “Her brukes AI til å automatisk gjenkjenne ulike gjenstander som katter, hunder, mat og andre ting for å hjelpe forbrukeren til å ta best mulig bilder.”

Er bare starten

«Vår smarttelefon er allerede enestående på gjenkjenning av objekter. Vi ønsket å se om vi på kort tid kunne lære den å ikke bare kjøre bil, men også bruke AI-funksjonene til å gjenkjenne ulike gjenstander og lære den å unngå dem» forklare Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer, Huawei Western Europe.

«Hvis teknologien vår er intelligent nok til å oppnå dette på kun fem uker – hva mer kan den få til?”, skrytes det.

Huawei bruker Mate 10 Pro

 

Kilde:
Huawei pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse