Her er spenennde Huawei MateBook X Pro.
Her er spenennde Huawei MateBook X Pro.

Annonse


Sniktitt: Vi tafser på Huaweis imponerende laptop

Huawei har kjempet seg til å bli den tredje største mobilprodusenten i verden, kan selskapet også hevde seg i PC-toppen? Vel, hvis det fortsetter med å lansere spennende PC-er, er det ingen grunn til at Huawei ikke kan bli en interessant spiller i markedet.

MateBook X Pro

Under Mobile World Congress debuterer den kinesiske storheten PC-en MateBook X Pro, som på mange måter minner om MateBook X vi testet i fjor. Bare bedre. For eksempel er skjermen større (13,9 tommer) og det uten at det går ut over den totale størrelsen på PC-en. Nei, MateBook X Pro har syltynne rammer rundt skjermen og får for eksempel MacBook til å se litt gammel ut.

Skjermen er for øvrig et smykke: 3000 x 2000 piksler, 450 nits, 1500:1 kontrastforhold og 100 prosent sRGB color gamut. Nevnte vi at den er berøringsfølsom? Vi liker det vi ser.

Chassiset er utformet i aluminium og er svært velbygd. Det er også vår erfaring med Huaweis produkter generelt og det er godt å se at de fortsetter arbeidet. PC-en kommer i fargene Space Gray og Mystic Silver. Her føler jeg Huawei kjører sikkert og skulle sett at selskapet også leverte sprekere farger. MateBook X er for eksempel tilgjengelig i gull og rosa.

Annonse
En artig løsning fra Huawei.
En artig løsning fra Huawei. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

For et kamera

En ting som skiller storebror Pro fra den mindre utgaven, er at den største – i tillegg til to USB-C – også har plass til én standard USB-kontakt. USB-C er definitivt fremtiden, men jeg føler Huawei gjør det riktig ved å gradvis sile ut USB-A. Det gjør PC-en samtidig mer attraktiv for adaptermotstandere eller dem som bare har mange produkter med USB-A.

Det er uansett ikke det som er det mest spennende med MateBook X Pro. Skjermen er ordentlig skarp og byggekvaliteten er enestående, men det er lydopplevelsen og en fiffig kamerafunksjon som stjal oppmerksomheten min.

Først kameraet: Vanligvis har de bærbare PC-ene kameraet over skjermen. Det går ikke når skjermrammene er så tynne som de er på MateBook X Pro. Dell har løst dette ved å plassere kameraet under skjermen, noe som mange ikke syns er en optimal løsning. Huawei har løst dette ved å lure kameraet under en av fn-tastene. Et lett trykk på knappen og så spretter kameraet opp.

Bildekvaliteten er ikke super, men den gjør absolutt jobben og har samtidig en bedre vinkel enn Dells løsning. Samtidig er det alltid gøy med noen spesielle funksjoner.

 

Den unike kameraløsningen til Huawei.

Et innlegg delt av ITavisen (@itavisen.no)

Atmos-lyd

Lyden er også en viktig del av denne PC-en. I fjor kom Huawei MateBook X med Dolby Atmos, og samarbeidet fortsetter. MateBook X Pro har hele fire høyttalere. Førsteinntrykket er at disse låter bra og har overraskende mye dybde størrelsen tatt i betraktning, men det var vanskelig å bedømme helt på et bråkete messegulvet.

Med tanke på hva lille MateBook X leverte, har vi store forhåpninger for hva MateBook X Pro er i stand til på dette området.

Og det konkluderer vår raske sniktitt på Huawei MateBook X Pro. Selskapet har bevist at det kan lage solide PC-er og det ser absolutt ut til at det har mer på gang. Nå venter vi bare på å få den inn på testbenken så vi kan sjekke ut hver krik og krok av den.

Skjermen er en av de beste egenskapene til MateBook X Pro.
Skjermen er en av de beste egenskapene til MateBook X Pro. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse